Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λιακάδα 15 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Επικίνδυνα πολλά από τα συμπληρώματα διατροφής

Επικίνδυνα πολλά από τα συμπληρώματα διατροφής
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.08.2010 | 12:25
Πρώτη δημοσίευση: 03.08.2010 | 12:25

Μια σειρά από ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο, καρδιοπάθειες και σοβαρά προβλήματα στους νεφρούς και το ήπαρ

περιέχουν εκατοντάδες από τα συμπληρώματα διατροφής που κυκλοφορούν σύμφωνα με την ένωση καταναλωτών των ΗΠΑ.

Η πανίσχυρη, κατά τα άλλα, ένωση ζητά από το Κογκρέσο να δοθεί -επιτέλους- η δυνατότητα στην αμερικάνικη υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων να ελέγξει τα συμπληρώματα που περιέχουν τις ύποπτες ουσίες.

Το περιοδικό των καταναλωτών Consumer Reports που δημοσιεύει τα παραπάνω στοιχεία αναφέρει ότι παρότι πολλά από τα συμπληρώματα χαρακτηρίζονται "φυσικά", αρκετά είναι μολυσμένα, γεγονός που παραβλέπουν ή αγνοούν οι καταναλωτές.
"Από τα περισσότερα από 54.000 διατροφικά συμπληρώματα που υπάρχουν στη Βάση Δεδομένων των Φυσικών Φαρμάκων, μόνο το ένα τρίτο έχει κάποιο επίπεδο ασφάλειας και αποτελεσματικότητας που να στηρίζεται σε επιστημονικές αποδείξεις", σημειώνεται.

Υπάρχει μάλιστα μια τεράστια “μαύρη τρύπα” σε ότι έχει να κάνει με τα εργοστάσια που παράγουν συμπληρώματα στην Κίνα.

Το δημοσίευμα περιλαμβάνει έναν μακρύ κατάλογο με τα συστατικά που περιέχονται σε συμπληρώματα και μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα:
Ακόνιτο, νεράτζι,σπαρτόινα (τσαπαράλ), βήχιο, κολλοειδής άργυρος, σύμφυτο, γερμάνιο, κάβα (ή πιπέρι το μεθυστικό) κ.α.

Οι ουσίες αυτές μπορεί να βλάψουν το ήπαρ και τους νεφρούς, να προκαλέσουν καρδιακές αρρυθμίες και να ανεβάσουν την πίεση σε πολύ υψηλά επίπεδα.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Άθλια τουρκική προπαγάνδα - Έλληνες καρκινοπαθείς στην Τουρκία για φάρμακα! Άθλια τουρκική προπαγάνδα - Έλληνες καρκινοπαθείς στην Τουρκία για φάρμακα!
  2. Φάρμακα και διατροφή: Ποιοι συνδυασμοί απαγορεύονται για λόγους υγείας Φάρμακα και διατροφή: Ποιοι συνδυασμοί απαγορεύονται για λόγους υγείας
  3. Κυβέρνηση Τραμπ: Έτοιμη για συνεννόηση στη φορολογία μετά το  ναυάγιο  της υγείας Κυβέρνηση Τραμπ: Έτοιμη για συνεννόηση στη φορολογία μετά το "ναυάγιο" της υγείας
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook