Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λιακάδα 19 Αθήνα Αναλυτικά

Επικίνδυνα πολλά από τα συμπληρώματα διατροφής

Επικίνδυνα πολλά από τα συμπληρώματα διατροφής
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.08.2010 | 12:25
Πρώτη δημοσίευση: 03.08.2010 | 12:25

Μια σειρά από ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο, καρδιοπάθειες και σοβαρά προβλήματα στους νεφρούς και το ήπαρ

περιέχουν εκατοντάδες από τα συμπληρώματα διατροφής που κυκλοφορούν σύμφωνα με την ένωση καταναλωτών των ΗΠΑ.

Η πανίσχυρη, κατά τα άλλα, ένωση ζητά από το Κογκρέσο να δοθεί -επιτέλους- η δυνατότητα στην αμερικάνικη υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων να ελέγξει τα συμπληρώματα που περιέχουν τις ύποπτες ουσίες.

Το περιοδικό των καταναλωτών Consumer Reports που δημοσιεύει τα παραπάνω στοιχεία αναφέρει ότι παρότι πολλά από τα συμπληρώματα χαρακτηρίζονται "φυσικά", αρκετά είναι μολυσμένα, γεγονός που παραβλέπουν ή αγνοούν οι καταναλωτές.
"Από τα περισσότερα από 54.000 διατροφικά συμπληρώματα που υπάρχουν στη Βάση Δεδομένων των Φυσικών Φαρμάκων, μόνο το ένα τρίτο έχει κάποιο επίπεδο ασφάλειας και αποτελεσματικότητας που να στηρίζεται σε επιστημονικές αποδείξεις", σημειώνεται.

Υπάρχει μάλιστα μια τεράστια “μαύρη τρύπα” σε ότι έχει να κάνει με τα εργοστάσια που παράγουν συμπληρώματα στην Κίνα.

Το δημοσίευμα περιλαμβάνει έναν μακρύ κατάλογο με τα συστατικά που περιέχονται σε συμπληρώματα και μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα:
Ακόνιτο, νεράτζι,σπαρτόινα (τσαπαράλ), βήχιο, κολλοειδής άργυρος, σύμφυτο, γερμάνιο, κάβα (ή πιπέρι το μεθυστικό) κ.α.

Οι ουσίες αυτές μπορεί να βλάψουν το ήπαρ και τους νεφρούς, να προκαλέσουν καρδιακές αρρυθμίες και να ανεβάσουν την πίεση σε πολύ υψηλά επίπεδα.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Ψώρα ή ψωρίαση; Πώς θα καταλάβετε τι έχετε – Οι διαφορές στα συμπτώματα Ψώρα ή ψωρίαση; Πώς θα καταλάβετε τι έχετε – Οι διαφορές στα συμπτώματα
  2. Καμπανάκι υγείας από την κατανάλωση αλκοόλ – Τι έδειξε για τις γυναίκες διεθνής έρευνα Καμπανάκι υγείας από την κατανάλωση αλκοόλ – Τι έδειξε για τις γυναίκες διεθνής έρευνα
  3. Σκεφτείτε θετικά: Αποδεδειγμένα “εργαλεία” για να βγείτε από την κακή διάθεση Σκεφτείτε θετικά: Αποδεδειγμένα “εργαλεία” για να βγείτε από την κακή διάθεση
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook