Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Επικίνδυνο το body piercing

Επικίνδυνο το body piercing

Συχνά- πυκνά παρουσιάζονται επιπλοκές απο τα σκουλαρήκια που βάζουμε σε διάφορα σημεία του σώματός μας.

    Ο Ιατρικός Σύνδεσμος Αυστραλίας ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα καμπάνια, προειδοποιώντας τους νέους να ενημερώνονται αναφορικά με τους κινδύνους που διατρέχουν, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, εκείνοι που προβαίνουν σε διάτρηση του σώματός τους. Τα τελευταία δύο χρόνια, πολλοί έχουν καταλήξει στα νοσοκομεία με κομμένες γλώσσες κομμένες, σοβαρά σημάδια, αναπνευστικά προβλήματα και διάφορα νοσήματα.

   Οι επιπλοκές που ενδέχεται να παρουσιαστούν είναι:Μόλυνση, αιμορραγία, σοκ από τοξικές ουσίες,έμφραγμα των αναπνευστικών σωλήνων. Επίσης αν τα εργαλεία δεν είναι αποστειρωμένα μπορεί κανείς να κολλήσει Ηπατίτιδα Β και C, αλλά ακόμα και AIDS. 

    Η καμπάνια επικροτήθηκε και από ανθρώπους του χώρου, όπως ο Ντέϊν Λεφτχάουζ, από το Punctured Body Piercing ο οποίος δήλωσε ότι είναι βασικό να εξετάζεται η καθαριότητα του χώρου αλλά και η πείρα και οι ικανότητες εκείνου που αναλαμβάνει να κάνει τη διάτρηση. Όλα θα πρέπει να είναι καθαρά στο στούντιο, καλά αποστειρωμένα, για να μην υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.

    Παρά τους κινδύνους, εντούτοις, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συνδέσμου Αυστραλίας, Στηβ Χάμπλετον, πολλοί νέοι, είναι διατεθειμένοι να τους αγνοήσουν και γι’ αυτό θα πρέπει να ενημερωθούν ώστε, τουλάχιστον, να τους μειώσουν.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε