Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λίγα Σύννεφα 11 Αθήνα Αναλυτικά

Επιρρεπείς στα πνευματικά προβλήματα οι παθητικοί καπνιστές

Επιρρεπείς στα πνευματικά προβλήματα οι παθητικοί καπνιστές
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.12.2010 | 18:21
Πρώτη δημοσίευση: 09.12.2010 | 18:21

Τα παιδιά που εισπνέουν τον καπνό από τα τσιγάρα των γονιών τους είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν πνευματικά προβλήματα.

Οι γονείς που καπνίζουν ή θα πρέπει να απαλλαγούν από την βλαβερή συνήθεια ή τουλάχιστον να μη καπνίζουν μέσα στο σπίτι. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στα Αρχεία Παιδιατρικής και Ιατρικής των Εφήβων αναφέρει ότι τα παιδιά-παθητικοί καπνιστές μπορεί να αντιμετωπίσουν πνευματικά προβλήματα, όπως υπερκινητικότητα και "κακή" συμπεριφορά.

Ενώ από τα ευρήματα προκύπτει η επιτακτική ανάγκη να κόψουν το κάπνισμα οι γονείς ή τουλάχιστον να καπνίζουν εκτός σπιτιού, παραμένει άγνωστο αν ο καπνός ουσιαστικά επηρεάζει τον εγκέφαλο των παιδιών ή εμπλέκεται κάποιος άλλος παράγοντας, ανακοίνωσαν οι ερευνητές υπό τον Μαρκ Χάμερ του University College του Λονδίνου.

Ο Χάμερ και οι συνεργάτες του μελέτησαν 901 παιδιά στη Βρετανία, ηλικίας 4 ως 8 ετών, και μέτρησαν στο σάλιο τους τα επίπεδα ενός υποπροϊόντος του καπνού του τσιγάρου για να διαπιστώσουν πόσο εκτίθενται στον καπνό. Στη συνέχεια ζήτησαν από τους γονείς τους να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο για τα προβλήματα- συμπεριφοράς, ψυχολογικά ή κοινωνικά- που αντιμετώπιζαν τα παιδιά τους.

Όσο περισσότερο παθητικός καπνιστής ήταν ένα παιδί - κατά μέσο όρο - τόσο χειρότερη ήταν η πνευματική του υγεία, αποφάνθηκε η μελέτη.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Αεροπορική τραγωδία στο Κιργιστάν: Το αεροπλάνο σύρθηκε πολλά μέτρα αφού έπεσε πάνω στα σπίτια [pics, vids] Αεροπορική τραγωδία στο Κιργιστάν: Το αεροπλάνο σύρθηκε πολλά μέτρα αφού έπεσε πάνω στα σπίτια [pics, vids]
  2. Νένα Χρονοπούλου: Ο Τσίπρας ρίχνει τα παιδιά μας στον Καιάδα! Νένα Χρονοπούλου: Ο Τσίπρας ρίχνει τα παιδιά μας στον Καιάδα!
  3. Ομολόγησε η σύγχρονη Μήδεια! Έριξε σε λίμνη το αυτοκίνητο με τα παιδιά της Ομολόγησε η σύγχρονη Μήδεια! Έριξε σε λίμνη το αυτοκίνητο με τα παιδιά της
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook