Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 22 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Εσείς χρησιμοποιείτε σεξουαλικά βοηθήματα;

Εσείς χρησιμοποιείτε σεξουαλικά βοηθήματα;
FOTOLIA
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.05.2011 | 07:54
Πρώτη δημοσίευση: 13.05.2011 | 07:54

Αλυσίδες, μαστίγια, δονητές φτερά ή ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Βοηθού όμως και πως τις σεξουαλικές μας συνευρέσεις;

Οδηγίες χρήσης
 
Τι πρέπει να προσέχουµε εφόσον αποφασίσουµε να αναζητήσουµε… έξτρα απόλαυση στις ερωτικές µας συνευρέσεις;
 
Η ορθολογική χρήση των σεξουαλικών βοηθηµάτων –δονητές, λιπαντικά, δαχτυλίδια, οµοιώµατα και προσθετικά (strap on), σφήνες, προφυλακτικά, επιµήκυνσης πέους– θα µπορούσε να προωθήσει µια καλή ερωτική συνεύρεση, εφόσον βέβαια υπάρχει η κοινή συναίνεση των δύο ερωτικών συντρόφων. Τι θα πρέπει όµως να γνωρίζουµε εφόσον αποφασίσουµε να καταφύγουµε σ’ αυτό το… κάτι παραπάνω;
 
Κινδυνεύω από κάτι;
 
Τα λεγόµενα sex toys µπορεί ενίοτε να συµβάλλουν στη µεγαλύτερη απόλαυση, δεν παύουν ωστόσο να κρύβουν κινδύνους που πιθανότατα πολλοί από µας αγνοούν. Ποιοι µπορεί να είναι αυτοί;
• Τραυµατισµοί από ελαττωµατικά «παιχνίδια» (ατέλειες στην κατασκευή, αλλοιώσεις, ρωγµές κ.λπ.), κακή χρήση και ανελλιπή λίπανση µε αποτέλεσµα τη δυσκολία διείσδυσης.
• Μολύνσεις από τη µη χρήση προφυλακτικού στα «παιχνίδια» και την επαναχρησιµοποίησή τους από τον σύντροφο ή από άλλη δίοδο, καθώς και από τη µη σωστή καθαριότητα / απολύµανσή τους. Μολύνσεις µπορούν να προκύψουν επίσης και από τον αποχρωµατισµό τους (αλλοιωµένα χρώµατα - υλικά).
• Αλλεργίες στα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασµένα (latex, πλαστικό, σιλικόνη κ.ά. ή στις ουσίες των λιπαντικών).
 
Τι να προσέξετε... στην αγορά
 
Ελέγξτε την κατασκευή τους (δεν πρέπει να υπάρχουν «κακοτεχνίες», αποχρωµατισµοί, αλλοιώσεις στην επιφάνεια, ρωγµές), καθώς και τα υλικά κατασκευής και την ηµεροµηνία λήξης τους (όπου υπάρχει). Καλό θα ήταν επίσης να ενηµερωθείτε από ένα ειδικό –ίσως τον γυναικολόγο σας– για τη σύσταση των βοηθηµάτων που επιθυµείτε να χρησιµοποιήσετε. Τέλος ελέγξτε την ποιότητα, την καθαριότητα και την υγιεινή του καταστήµατος από το οποίο θα τα προµηθευτείτε.
 
…στο σεξ
 
Χρησιµοποιήστε οπωσδήποτε προφυλακτικό κάθε φορά που χρησιµοποιείτε το βοήθηµα (και για κάθε πιθανή δίοδο) προκειµένου να αποφύγετε τον κίνδυνο µεταφοράς µικροβίων. Για την είσοδο στον κόλπο ή στον πρωκτό, καλό είναι να χρησιµοποιείτε και λιπαντικό µε τα σεξουαλικά βοηθήµατα (αν και συνήθως η χρήση λιπασµένου προφυλακτικού είναι αρκετή, ωστόσο κάποιες φορές µπορεί να χρειάζεται έξτρα λίπανση) για να αποφύγετε τυχόν τραυµατισµούς. Επίσης πριν χρησιµοποιήσετε οποιοδήποτε βοήθηµα φροντίστε να το έχετε πλύνει καλά.
 
…και µετά
 
Μετά τη χρήση του βοηθήµατος ξεπλύνετέ το µε αντιβακτηριδιακό υγρό σε ζεστό νερό και τοποθετήστε το σε µέρος δροσερό και σκιερό µακριά από παιδιά και κατοικίδια. Φροντίστε επίσης να ελέγχετε τις ηµεροµηνίες λήξης των λιπαντικών και να τα διατηρείτε σε δροσερό µέρος.
 
 
Sex toys
 
Αλήθειες και ψέµατα
• Τα σεξουαλικά βοηθήµατα προωθούν την καλή σεξουαλική ζωή.
Η «εφεύρεση» των σεξουαλικών βοηθηµάτων ήρθε ως αποτέλεσµα της ανάγκης για ικανοποίηση των φαντασιώσεών µας και της αναζήτησης µεγαλύτερης απόλαυσης. Κατά συνέπεια, για κάποιους από εµάς ίσως φανούν χρήσιµα, αρκεί η χρήση τους να µην ξεπερνάει τα εσκαµµένα (να µην φτάσουµε δηλαδή σε σηµείο να εξαρτιόµαστε από αυτά στις ερωτικές µας συνευρέσεις).
 
• Η εκτεταµένη χρήση δονητή έχει συνέπειες στον κόλπο ή στον πρωκτό;
Στον κόλπο όχι, καθώς έχει τεράστιες διασταλτικές ικανότητες (σκεφτείτε π.χ. τι συµβαίνει στον τοκετό). Στον πρωκτό όµως µπορεί να προκαλέσει από τραυµατισµούς µέχρι φλεγµονές του ορθού και διάτρηση του εντέρου.
 
• Η συνεχής χρήση βοηθηµάτων µπορεί να προκαλέσει προβλήµατα στη σχέση του ζευγαριού (π.χ., όταν µια γυναίκα επιτυγχάνει καλύτερο οργασµό µε το δονητή απ’ ό,τι µε τον σύντροφό της).
Όταν το φετίχ γίνει µανία και ψυχαναγκασµός (εξαιτίας της συχνής χρήσης), το πιθανότερο είναι να δηµιουργήσει πρόβληµα στην οµαλή σεξουαλική λειτουργία ενός ζευγαριού. ∆εν πρέπει λοιπόν ποτέ να ξεχνάµε ότι το καλύτερο σεξ γίνεται χωρίς οµοιώµατα και «παιχνίδια». Οπότε καλό είναι, αν αντιληφθούµε κάποιο πρόβληµα στο σεξ µε τον σύντροφό µας, να προσπαθήσουµε να το λύσουµε µεταξύ µας ή µε τη συµβουλή κάποιου ειδικού.
 
Σύµφωνα µε τη µαρτυρία ιδιοκτήτριας sex shop, τα άτοµα που επισκέπτονται κυρίως το κατάστηµα είναι ζευγάρια (σε ποσοστό 80%). Ακολουθούν οι γυναίκες (!) σε ποσοστό 60% και µετά οι άντρες (40%).
 
Tip
 
Το σεξ πρέπει να γίνεται µε όλους τους τρόπους που εξάπτουν τη φαντασία µας, εφόσον όµως αυτοί δεν τραυµατίζουν σωµατικά ή και ψυχολογικά.
 
  
Πηγή: Περιοδικό “Forma”

    Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Κυβέρνηση Τραμπ: Έτοιμη για συνεννόηση στη φορολογία μετά το  ναυάγιο  της υγείας Κυβέρνηση Τραμπ: Έτοιμη για συνεννόηση στη φορολογία μετά το "ναυάγιο" της υγείας
  2. Κακοποίησε σεξουαλικά 2χρονο κοριτσάκι και μαχαίρωσε την κοπέλα του Κακοποίησε σεξουαλικά 2χρονο κοριτσάκι και μαχαίρωσε την κοπέλα του
  3. Σπύρος Μπιμπίλας: Τι λέει για τον Στάθη Ψάλτη και την υγεία του; Σπύρος Μπιμπίλας: Τι λέει για τον Στάθη Ψάλτη και την υγεία του;
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook