Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ετοιμάζεται εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα Β

Ετοιμάζεται εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα Β
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.09.2010 | 09:19
Πρώτη δημοσίευση: 14.09.2010 | 09:19

Θα χορηγείται κατά τον πρώτο χρόνο ζωή του παιδιού, «θωρακίζοντας» το από τη νόσο

Ένα πειραματικό εμβόλιο το οποίο φαίνεται ότι μπορεί να προστατεύσει ενάντια στη μηνιγγίτιδα Β, την πιο κοινή αλλά και πιο φονική μορφή μηνιγγίτιδας, ίσως κυκλοφορήσει σύντομα. Αυτό υπόσχονται τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα δοκιμής του εμβολίου 4CΜenΒ (Μulticomponent Μeningococcal Serogroup Β Vaccine) της εταιρείας Νovartis τα οποία παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια συνεδρίου στον Καναδά.

Η δοκιμή που βρίσκεται σε εξέλιξη αφορούσε 3.600 βρέφη και όπως προέκυψε η χορήγηση του εμβολίου προκάλεσε πολύ ισχυρή ανοσολογική απόκριση ενάντια σε τρία στελέχη του ορότυπου Β του βακτηρίου που προκαλεί μηνιγγίτιδα.

Παράλληλα παρουσιάστηκαν πολύ χαμηλά επίπεδα ανεπιθύμητων ενεργειών, όταν το εμβόλιο χορηγήθηκε σε συνδυασμό με άλλα εμβόλια τα οποία χορηγούνται στα βρέφη. Σύμφωνα με αυτά τα αποτελέσματα οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το εμβόλιο 4CΜenΒ θα είναι δυνατόν να χορηγείται κατά τον πρώτο χρόνο ζωής του παιδιού, «θωρακίζοντάς» το.
 
Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δρ Αντριου Πόλαρντ, καθηγητής Παιδιατρικών Λοιμώξεων και Ανοσίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, «η μηνιγγίτιδα Β μπορεί να “χτυπήσει” υγιή παιδιά χωρίς προειδοποίηση και σε ορισμένες χώρες αποτελεί κύρια αιτία θανάτου εξαιτίας λοιμώξεων στα πρώτα χρόνια της ζωής.

Αν και πολλές περιπτώσεις μηνιγγίτιδας προλαμβάνονται χάρη σε εμβόλια, η πιο σύνθετη μηνιγγίτιδα Β παραμένει μεγάλη απειλή για τη δημόσια υγεία. Τα ενθαρρυντικά στοιχεία για το εμβόλιο 4CΜenΒ μαρτυρούν τη δυναμική που υπάρχει για επιπρόσθετη προστασία των παιδιών».
 
 
Από την εφημερίδα “Το Βήμα”   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Εσείς, τι απαντάτε στο “τι κάνεις;” – Δείτε τι λένε οι ψυχολόγοι… Εσείς, τι απαντάτε στο “τι κάνεις;” – Δείτε τι λένε οι ψυχολόγοι…
  2. Άθλια τουρκική προπαγάνδα - Έλληνες καρκινοπαθείς στην Τουρκία για φάρμακα! Άθλια τουρκική προπαγάνδα - Έλληνες καρκινοπαθείς στην Τουρκία για φάρμακα!
  3. Νέο εμβόλιο μπορεί να σώσει χιλιάδες παιδιά από τον θάνατο [vid] Νέο εμβόλιο μπορεί να σώσει χιλιάδες παιδιά από τον θάνατο [vid]