Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Φάρμακο υπόσχεται ανακούφιση από την Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια

Φάρμακο υπόσχεται ανακούφιση από την Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.09.2010 | 18:01
Πρώτη δημοσίευση: 22.09.2010 | 18:01

Στην Ελλάδα οι ασθενείς στους οποίους έχει γίνει διάγνωση ΧΑΠ ξεπερνούν στις 600.000.

Ποιότητα ζωής σε άτομα που πάσχουν από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), υπόσχεται ένα νέο εισπνεόμενο φάρμακο, με δραστική ουσία την ινδακατερόλη. Μία μόνο εισπνοή την ημέρα θα ανακουφίζει, μέσα σε μόνο 5 λεπτά, τον ασθενή από τη δύσπνοια και θα τον καλύπτει για όλο το 24ωρο.

Τα πλεονεκτήματα της ινδακατερόλης, έναντι των άλλων θεραπειών, προέκυψαν από τα αποτελέσματα μελέτης, τα οποία παρουσιάστηκαν στη διάρκεια δορυφορικού συμποσίου, στο πλαίσιο του 20ου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Πνευμονολογίας, στη Βαρκελώνη.

Το νέο φάρμακο, που ήδη κυκλοφορεί και στη χώρά μας συνοδεύεται, από μία εισπνευστική συσκευή κατάλληλη για χρήση από όλους τους ασθενείς, ανεξαρτήτως βαρύτητας της νόσου και μάλιστα παρέχει τη δυνατότητα να ελέγχεται αν έχει ληφθεί η σωστή δόση.

Η ΧΑΠ, είναι μία νόσος απειλητική για τη ζωή των ασθενών και η εμφάνισή της σχετίζεται με το κάπνισμα και την ατμοσφαιρική ρύπανση, που προκαλούν απόφραξη της ροής αέρα στους πνεύμονες. Οι ασθενείς με ΧΑΠ δύσκολα αποχωρίζονται τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος, και στηρίζουν τη θεραπεία τους κυρίως στην φαρμακευτική αγωγή.

Στην Ελλάδα οι ασθενείς στους οποίους έχει γίνει διάγνωση ΧΑΠ ξεπερνούν στις 600.000, ενώ σύμφωνα με την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ Christine Jenkins, τα περιστατικά ΧΑΠ στις ηλικίες άνω των 65 ετών αυξάνονται ραγδαία.

Οι ασθενείς με ΧΑΠ χρειάζονται θεραπείες με παρατεταμένη δράση, έτσι ώστε να ανακουφίζονται από τη δύσπνοιά τους και παράλληλα να έχει καλύτερη έκβαση η θεραπεία τους. «Οι θεραπείες για την ΧΑΠ στηρίζονται στην αποτελεσματική βρογχοδιαστολή. Όσο περισσότερες ώρες δρα ένα φάρμακο, τόσο καλύτερο για τους ασθενείς επισήμανε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μάρμπουργκ της Γερμανίας, Κλάους Φόγκελμάιερ.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Εσείς, τι απαντάτε στο “τι κάνεις;” – Δείτε τι λένε οι ψυχολόγοι… Εσείς, τι απαντάτε στο “τι κάνεις;” – Δείτε τι λένε οι ψυχολόγοι…
  2. Άθλια τουρκική προπαγάνδα - Έλληνες καρκινοπαθείς στην Τουρκία για φάρμακα! Άθλια τουρκική προπαγάνδα - Έλληνες καρκινοπαθείς στην Τουρκία για φάρμακα!
  3. Κυβέρνηση Τραμπ: Έτοιμη για συνεννόηση στη φορολογία μετά το  ναυάγιο  της υγείας Κυβέρνηση Τραμπ: Έτοιμη για συνεννόηση στη φορολογία μετά το "ναυάγιο" της υγείας