Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Φαρμακοποιοί κατά ΕΟΠΥΥ: “Δε μας πληρώσατε. Δεν είστε αξιόπιστοι”!

Φαρμακοποιοί κατά ΕΟΠΥΥ: “Δε μας πληρώσατε. Δεν είστε αξιόπιστοι”!

Στην αντεπίθεση κατά ΕΟΠΥΥ περνά πλέον με σκληρό τρόπο και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) ο πρόεδρος του οποίου μέχρι σήμερα τηρούσε μια μάλλον πιο μετριοπαθή στάση σε σύγκριση με τους άλλους Συλλόγους. Δείτε τι λέει στην κυβέρνηση που διαβεβαιώνει ότι ο κλάδος πληρώθηκε το Μάιο.

“Δε μας πληρώσατε παρότι λέτε το αντίθετο” σημειώνει ο ΠΦΣ διαψεύδοντας ουσιαστικά τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ αλλά και τον υπουργό Υγείας ότι ο κλάδος έχει πληρωθεί για το μήνα Μάιο. Όπως λέει χαρακτηριστικά: “Παρά τις δημόσιες και γραπτές διαβεβαιώσεις τόσο του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ όσο και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, δεν κατεβλήθησαν ακόμη σε 29 νομούς της χώρας το ποσόν των 67.000.000€ που οφείλεται για τις συνταγές Μαΐου και έπρεπε να είχαν εξοφληθεί στις 23 Ιουλίου. Το παράλογο της όλης υπόθεσης είναι ότι τα χρήματα υπάρχουν κατατεθειμένα στην Αγροτική Τράπεζα και δεν δίδεται η εντολή εξόφλησης των δικαιούχων.

Αναρωτιόμαστε εάν η κυβέρνηση θέλει λύση του προβλήματος και εάν πιστεύει ότι έτσι φροντίζει για την αξιοπιστία της”.

Στο μεταξύ σύσσωμος ο κλάδος αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις του με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να μένουν χωρίς δωρεάν φάρμακα.

Διαβάστε περισσότερα στο iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε