Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 14 Αθήνα Αναλυτικά

Φυτό στέβια: Ο αντικαταστάτης της ζάχαρης

Φυτό στέβια: Ο αντικαταστάτης της ζάχαρης
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.05.2010 | 22:15
Πρώτη δημοσίευση: 26.05.2010 | 22:15

Πρόκειται γαι ένα άγνωστο στην Ελλάδα φυτό, που αναμένεται να αντικαταστήσει την ζάχαρη και είναι πολύ πιο οικονομικό, και χωρίς θερμίδες.

Η στέβια είναι μια νέα γλυκαντική ουσία που προέρχεται από την Παραγουάη και θυμίζει το ζαχαρότευτλο, ωστόσο η καλλιέργειά της αποδεικνύεται πολύ πιο οικονομική και κερδοφόρα. Είναι πιο γλυκιά από τη ζάχαρη και χωρίς θερμίδες και αναμένεται τα επόμενα χρόνια να αντικαταστήσει τη ζάχαρη.

Η καλλιέργεια της στέβιας είναι πολύ φιλική στο περιβάλλον και πολύ πιο προσοδοφόρα από ό,τι πολλές «παλιές» καλλιέργειες, όπως σιτάρι, βαμβάκι, καλαμπόκι, καπνός κ.ά.

Η εναλλακτική αυτή καλλιέργεια θα ξεκινήσει στην Ελλάδα το 2011. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας διοργανώνει ημερίδα, σε μια προσπάθεια να «ανοίξει» ο δρόμος σε εναλλακτικές καλλιέργειες.

«Το φυτό στέβια, οι κλιματικές και εδαφικές απαιτήσεις του, η ευδοκίμησή του στην Ελλάδα», «Οι ευεργετικές ιδιότητες και η χρήση της στέβιας στη διατροφή του ανθρώπου, των ζώων, των πουλερικών και των μελισσών», «Η καλλιέργεια και η μεταποίηση της στέβιας. Η συμβολή της στην αγροτική και βιομηχανική ανάπτυξη της Ελλάδας», είναι μερικά από τα θέματα που θα αναπτύξουν, κατά τη διάρκεια της ημερίδας, καθηγητές πανεπιστημίου και ειδικοί επιστήμονες, στην Βέροια.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Ψώρα ή ψωρίαση; Πώς θα καταλάβετε τι έχετε – Οι διαφορές στα συμπτώματα Ψώρα ή ψωρίαση; Πώς θα καταλάβετε τι έχετε – Οι διαφορές στα συμπτώματα
  2. Καμπανάκι υγείας από την κατανάλωση αλκοόλ – Τι έδειξε για τις γυναίκες διεθνής έρευνα Καμπανάκι υγείας από την κατανάλωση αλκοόλ – Τι έδειξε για τις γυναίκες διεθνής έρευνα
  3. Σκεφτείτε θετικά: Αποδεδειγμένα “εργαλεία” για να βγείτε από την κακή διάθεση Σκεφτείτε θετικά: Αποδεδειγμένα “εργαλεία” για να βγείτε από την κακή διάθεση
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook