Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Γαστρεντερίτιδα: Τι να φάτε και τι όχι για ταχύτερη ανάρρωση

Γαστρεντερίτιδα: Τι να φάτε και τι όχι για ταχύτερη ανάρρωση

Αν έχετε γαστρεντερίτιδα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ενυδατώνεστε και να τρέφεστε, όσο αυτό είναι εφικτό. Το φαγητό σίγουρα βοηθά στην επένδυση του εντέρου, για να επουλωθεί γρήγορα και επιτρέπει στο σώμα να ανακτήσει την δύναμή του.

Αντίθετα, αν δεν τρώτε τίποτα, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να παρατείνετε την ταλαιπωρία σας. Αν έχετε γαστρεντερίτιδα, είναι σημαντικό να ενυδατώνεστε και να τρέφεστε, όσο αυτό είναι εφικτό. Το φαγητό βοηθά στην επένδυση του εντέρου, για να επουλωθεί γρήγορα και επιτρέπει στο σώμα να ανακτήσει την δύναμή του. Αντίθετα, αν δεν τρώτε τίποτα, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να παρατείνετε την ταλαιπωρία σας. Εάν έχετε γαστρεντερίτιδα, ξεκινήστε με την κατανάλωση μικρών ποσοτήτων τροφής. Στη συνέχεια, αυξήστε σταδιακά τις ποσότητες ανάλογα με τη βελτίωση της κατάστασής σας. Και μην ξεχνάτε να παραμένετε επαρκώς ενυδατωμένοι.

Κατά το πρώτο 24ωρο της γαστρεντερίτιδας πρέπει να ενυδατώνετε σταδιακά τον οργανισμό σας με μικρές λήψεις καθαρών υγρών (νερό, τσάι, ζωμό). Προσπαθήστε να μην φάτε τίποτα την πρώτη μέρα και να ξεκινήσετε με πολύ ελαφριά φαγητά (σούπα, φιδές κλπ) από τη 2η μέρα και μετά, πάντα σε μικρές λήψεις (1-2 κουταλιές κάθε 15 λεπτά) για να δείτε πώς θα αντιδράει ο οργανισμός σας.

Μετά από 2 ή 3 ημέρες και εφόσον ξεκουράζεστε και προσέχετε να ενυδατώνεστε καλά και να επανέλθετε αργά και σταδιακά στο φαγητό, τα συμπτώματα (διάρροια, έμετος, πυρετός, μυαλγία) θα υποχωρήσουν, αφού συνήθως η γαστρεντερίτιδα είναι βακτηριακή και όχι ιογενής.

Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε, στο www.iatropedia.gr.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε