Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Bροχή 10 Αθήνα Αναλυτικά

Γεμάτα καρκινογόνες ουσίες τα παιδιά των καπνιστών

Γεμάτα καρκινογόνες ουσίες τα παιδιά των καπνιστών
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.11.2010 | 12:09
Πρώτη δημοσίευση: 10.11.2010 | 11:55

Μετά από έρευνες αμερικανών επιστημόνων αποδείχτηκε πως στα σπίτια καπνιστών οι καρκινογόνες ουσίες των τσιγάρων εντοπίζονται και στα παιδιά και μάλιστα σε επίπεδα ελάχιστα χαμηλότερα απ’ ό,τι στους γονείς τους.
 

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ η ανάλυση δείγματος ούρων από 79 παιδιά ηλικίας 1 μηνός έως 10 ετών έδειξε ότι τα επίπεδα των καρκινογόνων ουσιών στα παιδιά ήταν μόλις κατά 8% χαμηλότερη απ’ ό,τι αυτή στα ούρα των γονέων τους.
 
Η ίδια έρευνα καταλήγει επίσης στο συμπέρασμα πως οι ενήλικες παθητικοί καπνιστές είχαν καρκινογόνες ουσίες στα ούρα τους σε δυσθεώρητα επίπεδα – μόλις κατά 1-5% χαμηλότερα απ’ ό,τι στα ούρα των καπνιστών.
 
Η μελέτη έδειξε ακόμη:
- Υπήρχε απ’ ευθείας συσχέτιση των επιπέδων των καρκινογόνων στα παιδιά με τον αριθμό των τσιγάρων που κάπνιζαν οι ενήλικες στο σπίτι.
- Οι πιθανότητες των παιδιών να είναι παθητικοί καπνιστές αυξάνονταν με το χαμηλό κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο και το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο των γονέων.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Δείτε πόσα προσφέρει ο χυμός από λάχανο στην υγεία σας Δείτε πόσα προσφέρει ο χυμός από λάχανο στην υγεία σας
  2. «Ήμουν σε θέση να κόψω το ποτό και το κάπνισμα, αλλά η κοκαϊνη…» «Ήμουν σε θέση να κόψω το ποτό και το κάπνισμα, αλλά η κοκαϊνη…»
  3. Δημόσια εξομολόγηση της Shaya για την υγεία της: Μου έλεγαν ότι ήταν σε πολύ προχωρημένο στάδιο και μπορεί να...» Δημόσια εξομολόγηση της Shaya για την υγεία της: Μου έλεγαν ότι ήταν σε πολύ προχωρημένο στάδιο και μπορεί να...»
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook