Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Γερά "ποτήρια" οι Έλληνες

Γερά `ποτήρια` οι Έλληνες
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.11.2011 | 18:58
Πρώτη δημοσίευση: 23.11.2011 | 18:51

Πίνουν και μεθούν! Οχτακόσιες χιλιάδες Έλληνες καταναλώνουν αλκοόλ σε καθημερινή βάση.

Οι μισοί από αυτούς μάλιστα το αποδίδουν σε “αδυναμία” χαρακτήρα ενώ μόνο τρεις στους δέκα αναγνωρίζουν πως η έλλειψη ελέγχου στην κατανάλωση αλκοόλ είναι αλκοολισμός.

Επίσης, λιγότεροι από τους μισούς Έλληνες γνωρίζουν ότι η αιθυλική αλκοόλη (αλκοόλ) είναι κλασική εξαρτησιογόνος ουσία (ναρκωτικό).

Το αλκοόλ αποτελεί σοβαρή απειλή για την υγεία των Ελλήνων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της "1ης πανελλήνιας έρευνας γνώσης για το αλκοόλ".

Η έρευνα αυτή καταγράφει το επίπεδο γνώσης των Ελλήνων, τις πιθανές συνέπειες της αλόγιστης χρήσης, καθώς και τις ανάγκες ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ.

Το 84,7% των ατόμων μεταξύ 17 και 24 ετών είναι ενήμερα για το επιτρεπτό όριο αλκοόλ κατά την οδήγηση, ενώ το 20,4% όχι.

Το 30,25% δεν γνωρίζει αν επιτρέπεται να καταναλώνουν αλκοόλ παιδιά και έφηβοι και το 10% δεν γνωρίζει ότι οι έγκυες γυναίκες απαγορεύεται να καταναλώνουν οποιαδήποτε ποσότητα αλκοόλ.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν σήμερα από την ΜΚΟ "ΝΗΦΑΛΙΟΙ-στην υγειά μας" και την Αθηναϊκή Ζυθοποιία σε ειδική εκδήλωση με θέμα "Υπεύθυνη κατανάλωση. Υπεύθυνη ενημέρωση".

Διαβάστε επίσης: Πότε το αλκοόλ συνδυάζεται με το διαβήτη   Διαδώστε αυτό το άρθρο