Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Γυναίκα πέθανε στο Βιετνάμ από τη γρίπη των πτηνών

Γυναίκα πέθανε στο Βιετνάμ από τη γρίπη των πτηνών

Το πρώτο μοιραίο κρούσμα της γρίπης των πτηνών για φέτος στο Βιετνάμ.

Μια Βιετναμέζα η οποία σφάγιαζε και επεξεργαζόταν ασθενή πουλερικά έχασε τη ζωή της από τη γρίπη των πτηνών, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, που έκανε λόγο για τον πρώτο θάνατο από τη νόσο εφέτος.

Η 38χρονη γυναίκα εξέπνευσε την Τρίτη σε νοσοκομείο στη νότια επαρχία Ντονγκ Θαπ, στο Δέλτα του Μεκόνγκ, μετά από 10 ημέρες νοσηλείας, σύμφωνα με ανακοινωθέν του υπουργείου που δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα Σάββατο. Ήταν το δεύτερο ανθρώπινο κρούσμα της ασθένειας εφέτος και το πρώτο μοιραίο. Η ασθένεια είναι ισχυρότερη τους χειμερινούς μήνες και κατά το αποκορύφωμα της αποδημητικής περιόδου των πτηνών.

Νωρίτερα το Φεβρουάριο, ένα κορίτσι 3 ετών από την επαρχία Χανχ Χόα θεραπεύθηκε από τη γρίπη των πτηνών, κατά το υπουργείο. Στο Βιετνάμ έχουν επιβεβαιωθεί, από το 2003, 114 κρούσματα του ιού H5N1, τα 58 εξ αυτών μοιραία, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο απολογισμός είναι ο δεύτερος βαρύτερος παγκοσμίως, μετά από εκείνον της Ινδονησίας, που έχει καταγράψει 134 θανάτους. Στον παγκόσμιο χάρτη της λεγόμενης γρίπης των πτηνών που καταρτίζει η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας βρίσκονται 15 χώρες.

Επιδημιολόγοι έχουν εκφράσει επανειλημμένα την ανησυχία ότι ο ιός θα μπορούσε να μεταλλαχθεί σε μια μορφή εύκολα μεταδόσιμη από άνθρωπο σε άνθρωπο, προκαλώντας πανδημία με εκατομμύρια θύματα.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε