Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΡΑΜΠ· ΙΤΑΛΙΑ 4 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Γυναίκες τα...θύματα της “μελαγχολίας του Σεπτεμβρίου”

Γυναίκες τα...θύματα της “μελαγχολίας του Σεπτεμβρίου”
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.09.2010 | 11:02
Πρώτη δημοσίευση: 07.09.2010 | 10:52

Η φθινοπωρινή κατάθλιψη χτυπά τις γυναίκες 20 έως 40 ετών
 

Είναι μια νέα ψυχοσωματική ασθένεια που στις προηγμένες χώρες έχει γίνει γωστή με τα αρχικά SAD (Seasonal Αffective Disorder, σύνδρομο εποχικής συναισθηματικής διαταραχής)
 
Εκνευρισμός, αδιαφορία για το σεξ, μελαγχολία και άρνηση κοινωνικών επαφών είναι μερικά από τα συμπτώματα που παρουσιάζονται στις εκατομμύρια γυναίκες μετά τις καλοκαιρινές φιακοπές.
 
Σύμφωνα με νέες έρευνες στις ΗΠΑ η φθινοπωρινή κατάθλιψη είναι επιστημονικό γεγονός και μάλιστα «χτυπάει» τις νεαρές γυναίκες, ηλικίας 20 ως 40 ετών, οι οποίες δείχνουν πιο ευάλωτες στο λεγόμενο σύνδρομο SΑD, που συνδέεται άμεσα με τη μείωση της έκθεσης στον ήλιο το φθινόπωρο και τον χειμώνα.
 
Η έρευνα έγινε από τον δρ. Τόμας Βερ, ερευνητή του Εθνικού Ιδρύματος Ψυχικής Υγείας των ΗΠΑ (ΝΙΜΗ), και τα αποτελέσματα θέλουν τθς πάσχουσες να μην προσλαμβάνουν αρκετό ηλιακό φως τον χειμώνα με αποτέλεσμα ο οργανισμός να εκκρίνει μικρές ποσότητες μελατονίνης , της ορμόνης που παράγεται από τον εγκέφαλο και ρυθμίζει όρεξη και διάθεση.
 
    Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Μπέσυ Μάλφα: Τι την ρωτάει ακόμα ο κόσμος για τα “Μαύρα μεσάνυχτα”; Μπέσυ Μάλφα: Τι την ρωτάει ακόμα ο κόσμος για τα “Μαύρα μεσάνυχτα”;
  2. Τα 30 λεπτά/ημέρα που θα βελτιώσουν την υγεία σας Τα 30 λεπτά/ημέρα που θα βελτιώσουν την υγεία σας
  3. One night stand: Πώς το αντιμετωπίζουν οι άντρες και πώς οι γυναίκες… One night stand: Πώς το αντιμετωπίζουν οι άντρες και πώς οι γυναίκες…
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook