Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Bροχή 11 Αθήνα Αναλυτικά

Η καλή κοινωνική ζωή καταπολεμά τον καρκίνο

Η καλή κοινωνική ζωή καταπολεμά τον καρκίνο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.07.2010 | 09:31
Πρώτη δημοσίευση: 10.07.2010 | 09:31

Μία καλή και ικανοποιητική κοινωνική ζωή βοηθά στη μάχη κατά του καρκίνου σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Οχάιο, την οποία δημοσιεύει το ΒΗΜΑ.

Η μελέτη εξετάζει τη σχέση μεταξύ της μάχης κατά των καρκινικών όγκων και των επιπέδων άγχους και όπως προκύπτει η επαφή βοηθά στη συρρίκνωση των όγκων αυτών.

Τα πειράματα έγιναν σε ποντίκια με καρκίνο και αποδείχτηκε ότι εκείνα τα οποία έρχονταν σε επαφή με άλλα ζώα – είχαν δηλαδή ενεργή “κοινωνική ζωή”- παρουσίαζαν καλύτερες επιδόσεις στην θεραπεία. Μάλιστα η έντονη αυτή κοινωνικοποίηση φάνηκε να είναι ικανή να εξαφανίσει πλήρως τους καρκινικούς όγκους σε κάποιες περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα τα ζώα με καρκίνο τα οποία τοποθετήθηκαν σε μεγάλα κλουβιά μαζί με άλλα 20 πειραματόζωα και είχαν στη διάθεσή τους πολύ περισσότερα παιχνίδια και κρυψώνες σε σύγκριση με το φυσιολογικό παρουσίασαν μείωση της μάζας των όγκων τους κατά 77%. Μάλιστα ένα στα 20 ζώα απαλλάχθηκε της νόσου του μέσα σε τρεις εβδομάδες.

Ωστόστο για τα ζώα που βρίσκονταν μόνα τους σε κλουδιά δεν παρουσιάστηκαν ίδια αποτελέσματα.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Μουζάλας:  Σύντομα καλύτερη η ζωή των προσφύγων στα νησιά Μουζάλας: "Σύντομα καλύτερη η ζωή των προσφύγων στα νησιά"
  2. Καρκίνος του μαστού: Αυτή η φωτογραφία με λεμόνια έγινε viral στο facebook – Δείτε γιατί! Καρκίνος του μαστού: Αυτή η φωτογραφία με λεμόνια έγινε viral στο facebook – Δείτε γιατί!
  3. Κώστας Χαρδαβέλλας: «Ήμουν μεταξύ ζωής και θανάτου! Ήρθαν στιγμές που…» Κώστας Χαρδαβέλλας: «Ήμουν μεταξύ ζωής και θανάτου! Ήρθαν στιγμές που…»
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook