Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η κυβέρνηση εγκαταλείπει και τους ασθενείς με Αλτσχάιμερ

Η κυβέρνηση εγκαταλείπει και τους ασθενείς με Αλτσχάιμερ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.09.2011 | 07:05
Πρώτη δημοσίευση: 23.09.2011 | 07:05

Πάνω από 160 χιλιάδες άτομα πάσχουν από άνοια στην Ελλάδα, 7,3 εκατομμύρια στην Ευρώπη και 35 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

Τη σημασία της πρόληψης και της έγκυρης διάγνωσης της άνοιας, καθώς και της στήριξης της πολιτείας σε ανοϊκούς ασθενείς και τους φροντιστές τους, υπογράμμισαν οι ειδικοί επιστήμονες σε συνέντευξη τύπου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer.

Η νόσος Alzheimer είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας, πλήττοντας το 50-60% των ανοϊκών ασθενών, με το υπόλοιπο ποσοστό να αφορά σε περίπου άλλες 100 μορφές άνοιας.

Η επιστημονική αντιμετώπιση της νόσου Alzheimer ακολουθεί τρεις κατευθύνσεις: τη φαρμακευτική αγωγή, την ψυχολογική και κοινωνική στήριξη των ασθενών (γνωστικές παρεμβάσεις, κοινωνικοποίηση, ασκήσεις μνήμης και νοητικής ενδυνάμωσης κλπ) αλλά και τη στήριξη και εκπαίδευση των φροντιστών και των οικογενειών τους.

Στην οικογενειοκρατική ελληνική κοινωνία, οι ανοϊκοί ασθενείς φροντίζονται κατά 90% από τα μέλη των οικογενειών τους, που αντιστοιχώ χρειάζονται ιδιαίτερη στήριξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.iatropedia.com


   Διαδώστε αυτό το άρθρο