Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 19 Αθήνα Αναλυτικά

Η πίστη σώζει ζωές... στην κυριολεξία

Η πίστη σώζει ζωές... στην κυριολεξία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.10.2010 | 13:23
Πρώτη δημοσίευση: 09.10.2010 | 13:14

Η πίστη σώζει ζωές, φανερώνει έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, σε ασθενείς και αποφαίνεται ότι η ελπίδα που δίνει η πεποίθηση ότι μία ανώτερη δύναμη θα βοηθήσει ουσιαστικά επιβραδύνει την ασθένεια.

 Για την ακρίβεια, οι ερευνητές βρήκαν ότι ασθενείς που είχαν θρησκευτική πίστη, ανεξαρτήτως της θρησκείας στην οποία πίστευαν, είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν από αυτούς που δεν πίστευαν.

Ο δρ. Φράνκο Μποναγκουίντι δήλωσε ότι “οι ασθενείς που ζητούσαν τη βοήθεια του Θεού, είχαν μεγαλύτερο ποσοστό επιβίωσης μετά από επέμβαση μεταμόσχευσης ήπατος”. Όπως είπε σημαντικός παράγοντας ήταν “η προσωπική σχέση ασθενούς με το Θεό” και δεν είχε να κάνει τόσο με το κατά πόσο ο ασθενής πήγαινε στην εκκλησία.

Για τις ανάγκες της έρευνας εξετάστηκαν 179 ασθενείς που είχαν υποστεί επέμβαση ήπατος. Πριν την εγχείριση απάντησαν σε ερωτηματολόγιο για το αν πίστευαν σε κάποια θρησκεία. Τρία χρόνια μετά την επέμβαση βρέθηκε ότι οι ασθενείς που είχαν απαντήσει ότι πίστευαν σε κάποιον Θεό, είχαν τριπλάσια ποσοστά επιβίωσης σε σχέση με αυτούς που δεν είχαν κάποια πίστη.

Για την ακρίβεια το 7% των πιστών είχαν χάσει στο μεταξύ τη ζωή τους, ενώ από εκείνους που δεν πίστευαν είχε αποβιώσει το 25%. Η έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει και παλιότερες μελέτες που έχουν γίνει σε ασθενείς με Aids αλλά και καρδιοπαθείς, νεφροπαθείς κ.α.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Είστε νάρκισσος, ψυχοπαθής, ή και τα δύο; Κάντε ΕΔΩ το πρωτότυπο τεστ! Είστε νάρκισσος, ψυχοπαθής, ή και τα δύο; Κάντε ΕΔΩ το πρωτότυπο τεστ!
  2. Εμμηνόπαυση: Τι ρόλο παίζουν τα γονίδια – Νέα έρευνα Εμμηνόπαυση: Τι ρόλο παίζουν τα γονίδια – Νέα έρευνα
  3. Εισαγγελική έρευνα για τα capital controls υπό άκρα μυστικότητα εδώ και μήνες - Εξετάζουν ακόμα και το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας Εισαγγελική έρευνα για τα capital controls υπό άκρα μυστικότητα εδώ και μήνες - Εξετάζουν ακόμα και το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook