Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Η ποικιλία φρούτων μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου των πνευμόνων στους καπνιστές

“Δεν παίζει ρόλο μόνο η ποσότητα αλλά και η ποικιλία” λένε Ολλανδοί επιστήμονες για την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών

 
Η πλούσια διατροφή σε φρούτα και λαχανικά προσφέρει σοτν οργανισμό περισσότερες βιταμίνες και μπορεί να λειρουργήσει καταλυτικά στην καταπολέμηση του καρκίνου των πνευμόνων. Αυτό προέκυψε από τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι επιδημιολόγοι του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος της Ολλανδίας, που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό”Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention” (Επιδημιολογία Καρκίνου, Βιοδείκτες και Πρόληψη) της Αμερικανικής Ένωσης για την Έρευνα του Καρκίνου.
 
 
Οι Ολλανδοί έκαναν τη σχετική έρευνα σε 452.000 κατοίκους της Ευρώπης. Από αυτούς 1613 υπέφεραν από καρκίνο του πνεύμονα.

Οι επιστήμονες συμπέραναν ότι η ποικιλία των φρούτων και των λαχανικών φαίνεται να έχει πιο σημαντική προστατευτική δράση σε σχέση με την ποσότητα που καταναλώνεται. Για τον λόγο αυτό, οι ερευνητές συστήνουν στους καπνιστές όχι μόνο την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φρούτων και λαχανικών, αλλά και ενός πλούσιου μείγματος από αυτά.

 

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε