Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 7 Αθήνα Αναλυτικά

Η πολύωρη ενασχόληση με τον υπολογιστή βλάπτει σοβαρά την υγεία!

Η πολύωρη ενασχόληση με τον υπολογιστή βλάπτει σοβαρά την υγεία!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.01.2011 | 10:00

Μελέτες δείχνουν οτι η καθιστική εργασία αλλά και η καθιστική διασκέδαση για πάνω από 4 ώρες μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην καρδιά

Σύμφωνα με τον επιδημιολόγο του University College London Emmanuel Stamatakis η καθημερινή εργασία μπροστά σε έναν υπολογιστή ή τα video games για παραπάνω από τέσσερις συνεχόμενες ώρες αυξάνει σχεδόν στο διπλάσιο τον κίνδυνο μιας καρδιακής προσβολής.

Αυτό συμβαίνει γιατί το πολύωρο καθισιό παρατείνει τη δράση ενός ένζυμου που λέγεται λιποπρωτεΐνη λιπάσης και στην ουσία είναι μια ορμόνη αποθήκευσης λίπους που υποβαθμίζει την ποιότητα του αίματος με χοληστερίνη και τριγλυκερίδια.

Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης είναι η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας σε συνδυασμό με τη μείωση των ωρών της καθιστικής εργασίας.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Το Facebook αντιμέτωπο με 2 δισεκατομμύρια πρόστιμο για το Oculus Rift! Το Facebook αντιμέτωπο με 2 δισεκατομμύρια πρόστιμο για το Oculus Rift!
  2. Πώς το 5G θα αλλάξει τον τρόπο ζωής και εργασίας μας Πώς το 5G θα αλλάξει τον τρόπο ζωής και εργασίας μας
  3. Το Facebook ξεκινά το φιλτράρισμα των ειδήσεων στην Γερμανία Το Facebook ξεκινά το φιλτράρισμα των ειδήσεων στην Γερμανία
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook