Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η σπιρομέτρηση βοηθά στη διάγνωση του καρκίνου

Η σπιρομέτρηση βοηθά στη διάγνωση του καρκίνου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.08.2010 | 02:30

Πρόκειται ένα τεστ αναπνοής, φθηνό όσο ένα αλκοτέστ, που φαίνεται πως μπορεί να επιτρέψει να εντοπιστούν διάφορες μορφές καρκίνου, όπως του πνεύμονα, του μαστού, των εντέρων και του προστάτη.

Όπως αναφέρει η βρετανική «Επιθεώρηση του Καρκίνου», έγιναν δοκιμές με 177 εθελοντές, καρκινοπαθείς ή όχι, αποδείχθηκε δε ότι με αναπνευστικό τεστ στη φάση της εκπνοής μπορεί να προκληθεί μία αντίδραση χημικών στοιχείων που περιέχονται στα καρκινικά κύτταρα, πιστοποιώντας ποια είναι η ηλικία και το φύλο των πασχόντων, και για τί είδους μορφή καρκίνου πρόκειται.

Ερευνητές του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Technion Israel είχαν αναγγείλει, πριν από ένα χρόνο, ότι ένα αναπνευστικό τεστ (με την εκπνοή) μπορούσε να ανιχνεύει μορφές καρκίνου, αποσαφηνίζοντας όμως ότι μόνο πολύ προκαταρκτικά τεστ είχαν γίνει, τότε και ότι η ανίχνευση αφορούσε τον καρκίνο του πνεύμονα.

Συνεπώς η βρετανική ανακοίνωση επικυρώνει τον ισραηλινό ισχυρισμό, κάνοντας όμως «διεύρυνση» στους καρκίνους του στήθους, των εντέρων και του προστάτη.

«Αποδεικνύεται ότι μία ηλεκτρονική μύτη μπορεί να διαχωρίσει την «υγιή« αναπνοή από την «άρρωστη«, όσο εξίσου και όλων των ειδών τις αναπνοές, σε συνάρτηση με μορφές καρκίνου» επισημαίνει ο καθηγητής Αμπρααμ Κούτεν, του ίδιου ισραηλινού Ινστιτούτου, που εδρεύει στη Χάϊφα. «Αν επιβεβαιώσουμε αυτά τα προκαταρκτικά αποτελέσματα με έρευνες περισσότερο εμπεριστατωμένες, η νέα τεχνολογία μπορεί να καταστεί απλό εργαλείο για μία έγκαιρη πρόγνωση του καρκίνου», κατέληξε.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Πέθαναν 9 γυναίκες από καρκίνο μετά από αυξητική στήθους – Τι ΠΡΕΠΕΙ να ξέρετε [vid] Πέθαναν 9 γυναίκες από καρκίνο μετά από αυξητική στήθους – Τι ΠΡΕΠΕΙ να ξέρετε [vid]
  2. Μικροκυτταρικός καρκίνος του πνεύμονα: Τα συμπτώματα του πολύ επιθετικού καρκίνου Μικροκυτταρικός καρκίνος του πνεύμονα: Τα συμπτώματα του πολύ επιθετικού καρκίνου
  3. Σπύρος Μπιμπίλας: Τι λέει για τον Στάθη Ψάλτη και την υγεία του; Σπύρος Μπιμπίλας: Τι λέει για τον Στάθη Ψάλτη και την υγεία του;
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook