Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Iatropedia.gr: Ταξιδεύω… για λόγους υγείας

Δεν χρειάζεται να … πληρώσεις την νοσηλεία σου στο εξωτερικό, μπορείς να «στείλεις» κατευθείαν τον λογαριασμό στο ταμείο σου.

Το νέο φαινόμενο του ιατρικού τουρισμού αρχίζει να αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια και στη Χώρα μας, αν και τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι στιγμής είναι πολύ μικρά και αυτό οφείλεται στην απουσία του σχετικού θεσμικού πλαισίου.

Είναι σημαντικό, ως ευρωπαίος πολίτης να έχετε γνώση της δυνατότητας νοσηλείας στο εξωτερικό, εάν κάποια στιγμή βρεθείτε αντιμέτωπος με την άρνηση του ιατρού σας ή του Εθνικού Συστήματος Υγείας να σας στείλει …. για νοσηλεία στο εξωτερικό.

Μέχρι πριν μερικές δεκαετίες, η μόνη σύνδεση του τουριστικού φαινομένου με την υγεία ήταν μέσω των θερμαλιστικών κέντρων και των ιαματικών νερών. Τα τελευταία χρόνια η σύνδεση αυτή αποκτά μία νέα έννοια καθώς έχει μπει στο παιχνίδι και η σύγχρονη ιατρική επιστήμη.

Δεν είναι λίγοι όσοι μετακινούνται από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους εντός ή εκτός συνόρων για ιατρικές εξετάσεις, χειρουργικές επεμβάσεις καθώς και για αποθεραπεία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.iatropedia.com

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε