Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ηλιακό Έγκαυμα – Πώς θα ανακουφιστείτε από τον πόνο χωρίς φάρμακα

Ηλιακό Έγκαυμα – Πώς θα ανακουφιστείτε από τον πόνο χωρίς φάρμακα
Το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του και αρκετοί γυρίζουν στο σπίτι τους με εγκαύματα από τον ήλιο. Τι μπορείτε να κάνετε;

Μπορεί οι επιδρομές στην παραλία να είναι απαραίτητες για ένα όμορφο καλοκαίρι, η έκθεση, ωστόσο, στον ήλιο επιφυλάσσει πολλούς κινδύνους για το δέρμα μας. Η υπερβολική έκθεση μπορεί να οδηγήσει σε ηλιακά εγκαύματα, που σε ήπια μορφή προκαλούν κοκκινίλα και πόνο.
 
Τι μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε από τις ενοχλήσεις αυτές;
 
-Οι δροσερές κομπρέσες μπορούν να σας βοηθήσουν σε περίπτωση ήπιου ηλιακού εγκαύματος. Βουτήξτε μια πετσέτα σε καθαρό παγωμένο νερό κι ακουμπήστε την στο έγκαυμα. Επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε 15 λεπτά ή όποτε αισθανθείτε ότι η πετσέτα δεν είναι πια παγωμένη.
 
-Δοκιμάστε, επίσης, να αναμείξετε ένα φλιτζάνι γάλα με τέσσερα φλιτζάνια νερό. Έπειτα, προσθέστε μερικά παγάκια. Βουτήξτετην πετσέτα στο μείγμα. Ακουμπήστε την κομπρέσα στο έγκαυμα για 15-20 λεπτά κι επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε 2 με 4 ώρες.
 
-Τα δροσερά ντους μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν σε τέτοιες περιπτώσεις, ειδικά όταν το έγκαυμα είναι σε μεγάλη περιοχή του σώματος. Αποφύγετε, βεβαίως, να τρίψετε το δέρμα σας, καθώς θα το ερεθίσετε περισσότερο.
 
-Τέλος, εφαρμόστε στο δέρμα σας μια ενυδατική κρέμα, την οποία αφήσατε προηγουμένως στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά. Ενυδατικές με αλόη βέρα είναι μια καλή επιλογή σε περιπτώσεις ηλιακού εγκαύματος
 
 
 

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε