Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 18 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κάνουν πίσω οι φαρμακοποιοί αλλά μόνο για 10 μέρες

Κάνουν πίσω οι φαρμακοποιοί αλλά μόνο για 10 μέρες
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.06.2012 | 08:15
Πρώτη δημοσίευση: 15.06.2012 | 19:54

Σύμφωνα με απόφασή τους αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις αλλα μόνο μέρχι τις 25 Ιουνίου.

Δεκαήμερο διάλλειμμα στην ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ βάζουν οι φαρμακοποιοί που αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεών τους.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ανακοίνωσε την επανέναρξη χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Οι φαρμακοποιοί πάντως προειδοποιούν οτι η αναστολή των κινητοποιήσεων ισχύει μέχρι τις 25 Ιουνίου, οπότε λήγει η προθεσμία εξόφλησης των συνταγών Απριλίου, εάν φυσικά μέχρι τότε δεν έχει εξοφληθεί το 100%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου:

1. Πραγματοποιήθηκε -έστω σταδιακά- η πλήρης εξόφληση των συνταγών Μαρτίου αξίας 273.000.000€.
2. Δρομολογήθηκε η εξόφληση των συνταγών Απριλίου. Συγκεκριμένα ήδη έχει πληρωθεί το 50% (122 εκατ. ευρώ).
3. Η εξόφληση των παλαιών οφειλομένων δεν μπορεί να γίνει από την παρούσα Υπηρεσιακή Κυβέρνηση, διότι συνδέεται με τη δανειακή σύμβαση. Η παροχή δυνατότητας συμψηφισμού με τις υποχρεώσεις μας προς την εφορία απαιτεί νομοθετική ρύθμιση, δηλ. Βουλή σε λειτουργία.
4. Η ανάγκη επαρκούς χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, που σαφώς είναι θέμα της επόμενης κυβέρνησης, τέθηκε ως πρωταρχικός στόχος όλων των κομμάτων με τον πιο έντονο τρόπο.
5. Το κυριότερο όμως στοιχείο απολογισμού των κινητοποιήσεών μας, έχει να κάνει με άυλες και μη μετρήσιμες παραμέτρους. Ποιες είναι αυτές ; Αποδείξαμε και προς όλα τα κόμματα ότι στο μέλλον όταν προειδοποιούμε για αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων θα πρέπει να σημάνει συναγερμός σε κυβερνητικό επίπεδο -όποια και να είναι η Κυβέρνηση- διότι δεν είναι καθόλου εύκολο για οποιονδήποτε Υπουργό Υγείας ή Οικονομικών να αντέξει ξανά μια ανάλογη κινητοποίηση.

"Με βάση αυτά τα δεδομένα το ΔΣ του ΠΦΣ και με συμμετοχή μεγάλου αριθμού Προέδρων Φαρμακευτικών Συλλόγων απεφάσισε να αναστείλει την κινητοποίηση και να επαναρχίσουμε τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Η αναστολή των κινητοποιήσεων ισχύει μέχρι την 25 Ιουνίου, ημέρα που λήγει η προθεσμία εξόφλησης των συνταγών Απριλίου, εάν φυσικά μέχρι τότε δεν έχει εξοφληθεί το 100%. Κατ΄αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε ενδεχόμενες νομικές περιπλοκές, αποδεικνύουμε ότι κίνητρο μας δεν είναι η επαναστατική γυμναστική αλλά η διεκδίκηση συγκεκριμένων στόχων με συγκεκριμένη τακτική" τονίζει ο ΠΦΣ.Διαβάστε
ΕΟΠΥΥ: Είναι πολλά τα λεφτά...Άρη! Πόσα λείπουν και τι θα γίνουν οι ασφαλισμένοι   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Αχτσιόγλου:  Επίδομα ενοικίου - Μείωση συμμετοχής στα φάρμακα Αχτσιόγλου: "Επίδομα ενοικίου - Μείωση συμμετοχής στα φάρμακα"
  2. Ποτέ φάρμακο με κωδεΐνη στο παιδί – Προσοχή στα φάρμακα για βήχα και πόνο Ποτέ φάρμακο με κωδεΐνη στο παιδί – Προσοχή στα φάρμακα για βήχα και πόνο
  3. Ξανθός: Ανοίγει ο δρόμος για τη νόμιμη συνταγογράφηση και κυκλοφορία φαρμάκων με εκχύλισμα κάνναβης Ξανθός: Ανοίγει ο δρόμος για τη νόμιμη συνταγογράφηση και κυκλοφορία φαρμάκων με εκχύλισμα κάνναβης