Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 15 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κάντε σεξ ακόμη κι αν είστε έγκυος

Κάντε σεξ ακόμη κι αν είστε έγκυος
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.02.2011 | 07:40
Πρώτη δημοσίευση: 03.02.2011 | 07:40

Είναι ακίνδυνο το σεξ κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης; Τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες. Πως επηρεάζεται το έμβρυο;

Ομάδα ειδικών από τις ΗΠΑ και τον Καναδά υποστηρίζει ότι η εγκυμοσύνη δεν πρέπει να γίνεται εμπόδιο στο σεξ και ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για το έμβρυο αν η έγκυος κάνει σεξ.
 
Οπως αναφέρουν μάλιστα, η έγκυος μπορεί να έρχεται άφοβα σε ερωτική επαφή τακτικά. Κατά καιρούς έχουν εκφραστεί φόβοι ότι το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσει διάφορες επιπλοκές, ακόμη και πρόωρο τοκετό. Οι ερευνητές έκαναν μετανάλυση πολλών μελετών στις οποίες πήραν μέρος συνολικά πάνω από 11 χιλιάδες γυναίκες.
 
Το συμπέρασμά τους είναι ότι οι έγκυοι μπορούν να κάνουν σεξ ακόμη και τις τελευταίες εβδομάδες της κύησης, αν και ομολογούν ότι σε αυτή τη χρονική φάση η όλη «διαδικασία» σίγουρα είναι πιο δύσκολη και άβολη για το ζευγάρι.
 
Αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος πρόωρου τοκετού, πρόκλησης θρομβώσεων ή λοιμώξεων. Σημειώνουν πάντως ότι οι έγκυοι που περιμένουν δίδυμα καθώς και εκείνες που σε προηγούμενη εγκυμοσύνη είχαν αντιμετωπίσει προβλήματα και επιπλοκές καλό θα είναι να αποφεύγουν τη συχνή τουλάχιστον ερωτική επαφή.
 
Οι ερευνητές τονίζουν όμως ότι πρόκειται για καθαρά προληπτικού χαρακτήρα συμβουλή αφού ούτε σε αυτές τις κατηγορίες εγκύων εμφανίζονται στις μελέτες στοιχεία που να δείχνουν αυξημένη επικινδυνότητα από το σεξ.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Σεξ: Αυτό είναι το χειρότερο που κάνουν οι άντρες και οι γυναίκες δεν έχουν οργασμό Σεξ: Αυτό είναι το χειρότερο που κάνουν οι άντρες και οι γυναίκες δεν έχουν οργασμό
  2. Πασίγνωστη καλλονή γέννησε πριν 7 μήνες και είναι ξανά έγκυος! Πασίγνωστη καλλονή γέννησε πριν 7 μήνες και είναι ξανά έγκυος!
  3. Άθλια τουρκική προπαγάνδα - Έλληνες καρκινοπαθείς στην Τουρκία για φάρμακα! Άθλια τουρκική προπαγάνδα - Έλληνες καρκινοπαθείς στην Τουρκία για φάρμακα!