Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Κάντε σεξ και διώξτε την κούραση!

Κάντε σεξ και διώξτε την κούραση!
Η δικαιολογία όχι σήμερα γιατί είμαι κουρασμένος ή κουρασμένη δεν είναι τελικά και τόσο αληθινή. Τι κρύβεται πίσω από την πρόφαση ότι είμαστε κουρασμένοι και δεν θέλουμε σεξ;

1. Στον γιατρό

Πίσω από την κούραση µπορεί να κρύβεται µια σεξουαλική δυσλειτουργία (π.χ. στυτική δυσλειτουργία ή πρόωρη εκσπερµάτιση για τους άντρες και έλλειψη διέγερσης για τις γυναίκες) που… αναχαιτίζει την ερωτική επιθυµία. Σε αυτή την περίπτωση η επίσκεψη στον ειδικό είναι αναγκαία.
 
Άτοµα µε σοβαρά προβλήµατα υγείας ή µεγαλύτερα από 50 ετών συνήθως έχουν διαφορετικές βιολογικές δυνατότητες, οπότε η αποχή από το σεξ λόγω κούρασης είναι αναµενόµενη. Η συµβουλή του ειδικού µπορεί όµως και εδώ να φανεί πολύ χρήσιµη.
 
2. Στον ψυχολόγο…
 
Η κούραση µπορεί να συµπίπτει µε µια περίοδο γενικότερου άγχους, είναι όµως πιθανό να σηµαίνει ότι η σχέση έχει µπει σε µια ρουτίνα και ότι υπάρχουν προβλήµατα είτε στο σεξουαλικό κοµµάτι είτε στην επικοινωνία. Μπορεί επίσης να κρύβει έλλειψη ενδιαφέροντος για τον σύντροφο ή υπερβολικό άγχος επίδοσης και φόβο αποτυχίας. ∆εν πρέπει όµως να βλέπουµε το σεξ καταναγκαστικά αλλά ως µια ευκαιρία να ενισχύσουµε τη σχέση µας. Γι’ αυτό, αν η κόπωση επιµένει, θα πρέπει να εξετάσουµε αν τη χρησιµοποιούµε ως δικαιολογία και τι σηµαίνει αυτό. Μια συζήτηση µε τον σύντροφό µας στη συνέχεια θα ήταν σίγουρα χρήσιµη. Αν ωστόσο δεν βρίσκουµε την άκρη µόνοι µας, ένας ψυχολόγος µπορεί να βοηθήσει.
 
3. Στην πράξη…
Το ζευγάρι γενικά θα πρέπει να είναι σε «εγρήγορση», να αναζητά στιγμές ανάπαυλας και να δηµιουργεί ένα κλίµα που να διευκολύνει την επαφή. Μπορείτε π.χ. να κάνετε ένα ζεστό µπάνιο µε συνοδεία µουσικής κ.λπ. Μην βιαστείτε να κάνετε σεξ.

Ξαπλώστε και χαλαρώστε έχοντας στο µυαλό σας ότι το σεξ θα διαρκέσει ώρες. Μην αµελήσετε τα προκαταρκτικά, τα οποία δεν πρέπει να είναι σύντοµα. Προτείνετε στον σύντροφό σας να κάνει κάτι που σας αρέσει, αλλά δεχτείτε και τις δικές του επιθυµίες.

Αν είστε υπερβολικά κουρασµένοι, προγραµµατίστε το σαββατοκύριακο να περάσετε χρόνο οι δυο σας στο σπίτι.
 
 
 

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε