Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 14 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κάψουλα θα καταπολεμά διαβήτη και παχυσαρκία

Κάψουλα θα καταπολεμά διαβήτη και παχυσαρκία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 30.03.2010 | 08:42
Πρώτη δημοσίευση: 30.03.2010 | 08:42

 Ο διαβήτης και η παχυσαρκία είναι από τις σύγχρονες παθήσεις που ταλαιπωρούν εκατομμύρια ανθρώπους. Οι επιστήμονες έρχονται τώρα να βρουν μια πιο δραστική λύση.

 
Μια επαναστατική θεραπεία για την ουρική αρθρίτιδα γνωστή ως ποδάγρα μπορεί να οδηγήσει σε νέα μορφή θεραπείας για ασθένειες που προκαλούνται από ανισορροπίες του φυσικού μεταβολισμού, όπως ο διαβήτης και η παχυσαρκία. Η θεραπεία έγκειται στην εμφύτευση κάτω από το δέρμα μιας μικρής πλαστικής κάψουλας με κύτταρα τα οποία θα έχουν ληφθεί από τους ίδιους τους ασθένειες και θα έχουν τροποποιηθεί γενετικά.
 
Η κάψουλα λειτουργεί ουσιαστικά σαν ένα συνθετικό όργανο, καθώς εξισορροπεί τα χημικά και τις ορμόνες του σώματος. Τεστ σε ποντίκια του εργαστηρίου έδειξαν ότι με την τεχνική αυτή μπορεί να αντιμετωπιστούν με επιτυχία τα συμπτώματα της ποδάγρας, η οποία προκαλείται από επώδυνη συσσώρευση κρυστάλλων ουρικού οξέος στα νεφρά και τις αρθρώσεις. Ο καθηγητής Μάρτιν Φουσενέγκερ του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας στη Ζυρίχη σχεδίασε για τη θεραπεία της ποδάγρας μια «μοριακή πρόθεση» από ανθρώπινα κύτταρα προγραμματισμένα να εντοπίζουν την αύξηση των επιπέδων του ουρικού οξέος και να απαντούν εκλύοντας ένζυμο που καταστρέφει το ουρικό οξύ. Οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους μπορεί να αρχίσουν σε δύο χρόνια, αναφέρουν επιστήμονες στην επιθεώρηση «Νature Βiotechnology».
 
Οι ερευνητές ελπίζουν να προσαρμόσουν την τεχνική ώστε τα γενετικά τροποποιημένα ανθρώπινα κύτταρα στις πλαστικές κάψουλες να μπορούν να προγραμματιστούν για να αντιμετωπίζουν και σειρά άλλων διαταραχών του μεταβολισμού, όπως τις ορμονικές ανισορροπίες που οδηγούν στον διαβήτη και την παχυσαρκία.
 
    Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Εσείς, τι απαντάτε στο “τι κάνεις;” – Δείτε τι λένε οι ψυχολόγοι… Εσείς, τι απαντάτε στο “τι κάνεις;” – Δείτε τι λένε οι ψυχολόγοι…
  2. Παχύσαρκοι γονείς κάνουν παχύσαρκα παιδιά- Δείτε γιατί και τι μπορείτε να κάνετε Παχύσαρκοι γονείς κάνουν παχύσαρκα παιδιά- Δείτε γιατί και τι μπορείτε να κάνετε
  3. Άθλια τουρκική προπαγάνδα - Έλληνες καρκινοπαθείς στην Τουρκία για φάρμακα! Άθλια τουρκική προπαγάνδα - Έλληνες καρκινοπαθείς στην Τουρκία για φάρμακα!