Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 12 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Καρδιοχειρουργοί "Αγία Σοφία" : Ανυπόστατες οι κατηγορίες του Λοβέρδου

Καρδιοχειρουργοί `Αγία Σοφία` : Ανυπόστατες οι κατηγορίες του Λοβέρδου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.10.2011 | 13:32

Για αναξιόπιστους πληροφοριοδότες του υπουργού Υγείας κάνουν λόγο οι καρδιοχειρουργοί του "Αγία Σοφία" που αρνούνται ότι τσακώνονταν πάνω από άρρωστα παιδιά και δεν τα χειρουργούσαν.

Οι γιατροί Καλλικούρδης και Καλαβρουζιώτης, σε απάντηση τους προς τη διοίκηση του νοσοκομείου και κυρίως προς τον υπουργό Υγείας, ερωτούν τον Ανδρέα Λοβέρδο "σε ποιο πόρισμα βασίστηκε για να ξεστομίσει τέτοιες ανυπόστατες κατηγορίες και ύβρεις εναντίων των γιατρών" και τονίζουν ότι " δεν έχει γίνει έως τώρα καμία Ένορκη Διοικητική Εξέταση και δεν έχουν λάβει γνώση για καμιά αναφορά για οτιδήποτε, ούτε έχουν κληθεί να απαντήσουν σε καμία ερώτηση".

Επισημαίνουν ότι ο Υπουργός υγείας ενδεχομένως βιάστηκε να προδικάσει το αποτέλεσμα μιας" προαποφασισμένης ΕΔΕ" και αναρωτιούνται αν σκοπός του υπουργείου και της διοίκησης του νοσοκομείου είναι "να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από την απόφασή του να καταργηθεί το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Αγία Σοφία' και να στέλνονται οι μικροί ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα, ανάγοντας το σε θέματα διαμάχης γιατρών".

Οι γιατροί ζητούν από τον Α.Λοβέρδο να διερευνήσει προσωπικά το θέμα και να αναλάβει την ευθύνη, όσων λέει και "να ανακαλέσει τις δυσφημιστικές δηλώσεις του με τον ίδιο τρόπο και μέσα που το έκανε."

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών αποκαλεί τερατώδη τα όσα συμβαίνουν και λέγονται από την πλευρά του υπουργείου Υγείας και επισημαίνει σε ανακοίνωση του ότι "φαίνεται πως η σπίλωση και ο διασυρμός έχουν αναγορευτεί σε πάγια πολιτική πρακτική για τον υπουργό διάλυσης της Δημόσιας Υγείας".

Όπως προκύπτει από δήλωση των συναδέλφων καρδιοχειρουργών ουδέποτε συνέβησαν όσα κατήγγειλε μαινόμενος ο κ. Λοβέρδος τονίζει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ , ενώ αντίθετα τον κατηγορεί ότι " παρασιώπησε όλα εκείνα που πράγματι συνέβησαν και καταγγέλθηκαν εγγράφως και επωνύμως, δηλαδή το κλείσιμο της Εντατικής Μονάδας Παιδιών και συνεπώς της ίδιας της καρδιοχειρουργικής Κλινικής με σκοπό να διοχετευθούν τα περιστατικά στο Ωνάσειο".

Διαβάστε επίσης :


   Διαδώστε αυτό το άρθρο