Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο… μειώνουν τα εγκεφαλικά

Καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο… μειώνουν τα εγκεφαλικά

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν Σουηδοί ερευνητές, οι οποίοι τονίζουν ότι η κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε μαγνήσιο, βοηθάει τους ανθρώπους να μην πάθουν εγκεφαλικό – ιδίως ισχαιμικού τύπου.

Οι τροφές που περιέχουν μαγνήσιο σε μεγάλες ποσότητες, είναι τα πράσινα λαχανικά, τα πλήρη δημητριακά, οι ξηροί καρποί και τα φασόλια.

Το δείγμα που κάλυψε η έρευνα άγγιζε τους 250.000 ανθρώπους. Επικεφαλής ήταν η καθηγήτρια Σουζάννα Λάρσον του Ιατρικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, και δημοσιεύτηκε στο αμερικάνικο περιοδικό κλινικής διαιτητικής “American journal of clinical nutrition”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.iatropedia.com

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε