Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο... μειώνουν τα εγκεφαλικά

Καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο... μειώνουν τα εγκεφαλικά
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.01.2012 | 13:06
Πρώτη δημοσίευση: 17.01.2012 | 13:06

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν Σουηδοί ερευνητές, οι οποίοι τονίζουν ότι η κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε μαγνήσιο, βοηθάει τους ανθρώπους να μην πάθουν εγκεφαλικό – ιδίως ισχαιμικού τύπου.

Οι τροφές που περιέχουν μαγνήσιο σε μεγάλες ποσότητες, είναι τα πράσινα λαχανικά, τα πλήρη δημητριακά, οι ξηροί καρποί και τα φασόλια.

Το δείγμα που κάλυψε η έρευνα άγγιζε τους 250.000 ανθρώπους. Επικεφαλής ήταν η καθηγήτρια Σουζάννα Λάρσον του Ιατρικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, και δημοσιεύτηκε στο αμερικάνικο περιοδικό κλινικής διαιτητικής “American journal of clinical nutrition”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.iatropedia.com




   Διαδώστε αυτό το άρθρο