Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΡΑΜΠ· ΙΤΑΛΙΑ Bροχή 6 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κατασκευάζουν ηλεκτρονικό... ονειροκρίτη

Κατασκευάζουν ηλεκτρονικό... ονειροκρίτη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.10.2010 | 11:40
Πρώτη δημοσίευση: 29.10.2010 | 11:40

Ακούγεται απίστευτο όμως οι επιστήμονες πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να καταγράφουν και να αναλύουν τα όνειρα που βλέπει ο άνθρωπος.

Βασίζονται σε μια συσκευή που έχει ήδη κατασκευαστεί και βοηθάει άτομα με σοβαρά κινητικά προβλήματα να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικούς υπολογιστές μόνο με τη σκέψη τους.

Οι επιστήμονες πιστεύουν μάλιστα ότι με τη συσκευή αυτή θα μπορέσουν να επικοινωνήσουν και με ανθρώπους που είναι βυθισμένοι σε κώμα.

“Θέλουμε να διαβάσουμε τα όνειρα των ανθρώπων”, δήλωσε ο Μόραν Σερφ του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλλιφόρνιας των ΗΠΑ, με στόχο, όπως είπε, όχι να χώσουν απρόσκλητοι την μύτη τους στα άδυτα των ανθρώπων, αλλά να επεκτείνουν με ουσιαστικό τρόπο την επιστημονική κατανόηση του πώς και γιατί οι άνθρωποι ονειρεύονται.

Οι Αμερικανοί επιστήμονες θέλουν, όπως λένε, μέσα από την ηλεκτρονική απεικόνιση του εγκεφάλου, να βοηθήσουν τους ψυχολόγους να επιβεβαιώνουν αυτά που τους αναφέρουν οι ασθενείς τους σχετικά με τα όνειρά τους. Ο Σερφ έχει ανακαλύψει ότι συγκεκριμένοι νευρώνες (εγκεφαλικά κύτταρα) σχετίζονται με συγκεκριμένα αντικείμενα ή έννοιες. Για παράδειγμα, όπως είπε, βρήκε ότι όταν ένας εθελοντής σκεφτόταν την Μέριλιν Μονρόε, ένας συγκεκριμένος νευρώνας ενεργοποιείτο.

Δείχνοντας σε εθελοντές μια σειρά από εικόνες, οι Αμερικανοί ερευνητές μπόρεσαν να συσχετίσουν διάφορους νευρώνες με μια μεγάλη γκάμα αντικειμένων και εννοιών.

Έτσι, βλέποντας στο «σκάνερ» που ήταν συνδεδεμένο στον εγκέφαλο, ποιο εγκεφαλικό κύτταρο “άναβε”, οι επιστήμονες μπορούσαν να ... δουν τι γινόταν στο μυαλό των ανθρώπων, έως ένα βαθμό τουλάχιστον.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Καλαμάτα: Σκοτώθηκε ανήλικος μπροστά στον αδερφό του - Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή [pics] Καλαμάτα: Σκοτώθηκε ανήλικος μπροστά στον αδερφό του - Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή [pics]
  2. Χιόνια – Δομοκός: Άλλαξε μηχανή το τρένο που είχε ακινητοποιηθεί – Κανονικά το δρομολόγιο Χιόνια – Δομοκός: Άλλαξε μηχανή το τρένο που είχε ακινητοποιηθεί – Κανονικά το δρομολόγιο
  3. Σε κώμα γνωστός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Σε κώμα γνωστός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook