Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κίνδυνος για την καρδιά αυτά τα λιπαρά – Σε ποιες τροφές υπάρχουν

Κίνδυνος για την καρδιά αυτά τα λιπαρά – Σε ποιες τροφές υπάρχουν

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κορεσμένων λιπαρών οξέων, που υπάρχουν στο κόκκινο κρέας, στο βούτυρο, στα άλλα πλήρη γαλακτοκομικά, καθώς και γενικότερα στις ζωικές τροφές, αυξάνει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Αυτή η μελέτη για την καρδιά συνιστά επίσης στους καταναλωτές, για προληπτικούς λόγους, να αντικαταστήσουν -όσο μπορούν- αυτά τα λιπαρά με ακόρεστα, με δημητριακά ολικής άλεσης και με φυτικές πρωτεΐνες, προκειμένου να μειώσουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε