Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 26 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κοκτέιλ φαρμάκων για το Aids μειώνει στο μισό τον αριθμό των νέων κρουσμάτων

Κοκτέιλ φαρμάκων για το Aids μειώνει στο μισό τον αριθμό των νέων κρουσμάτων
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.07.2010 | 19:20
Πρώτη δημοσίευση: 18.07.2010 | 19:09

Η θεραπεία ασθενών με HIV με ένα κοκτέιλ φαρμάκων βοηθά να σταματήσει η περαιτέρω επέκταση της μόλυνσης και μείωσε σε περισσότερο από το μισό τον αριθμό των ανθρώπων που διαγνώστηκαν με HIV σε μία έρευνα στον Καναδά.

Τα ευρήματα δείχνουν πως η θεραπεία των ασθενών με HIV μπορεί όχι μόνο να τους βοηθήσει να ζήσουν περισσότερο, με τη συχνά μοιραία και ανίατη ασθένεια, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένας ισχυρός τρόπος να περιοριστεί η επέκταση του ιού.

Ερευνητές ανακάλυψαν πως μετά την εισαγωγή ενός σχεδίου θεραπείας που αποκαλείται Υψηλά Ενεργή Αντιρετροϊκή Θεραπεία (HAART) για ασθενείς με HIV στην καναδική επαρχία Βρετανική Κολομβία το 1996, ο αριθμός των νέων διαγνώσεων HIV έχει πέσει κατά 52%.

Η μελέτη τους έδειξε επίσης πως τα ποσοστά άλλων σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών αυξήθηκαν, κάτι που υποδηλώνει πως ήταν τα φάρμακα για το AIDS και όχι άλλοι παράγοντες, όπως η χρήση προφυλακτικού ή η μειωμένη σεξουαλική δραστηριότητα που προκάλεσαν μία πτώση στις μολύνσεις με HIV.

Τα αποτελέσματα δείχνουν πως για κάθε 100 ασθενείς στους οποίους δόθηκε η HAART οι νέες διαγνώσεις με HIV έπεσαν κατά 3%, υποδηλώνοντας πως αυτός ο τύπος της θεραπείας μπορεί να μειώσει σημαντικά την επέκταση του ανθρώπινου ιού ανοσολογικής ανεπάρκειας (HIV) που προκαλεί το AIDS.   Διαδώστε αυτό το άρθρο