Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΙΤΑΛΙΑ Λιακάδα 8 Αθήνα Αναλυτικά

Κομισιόν: Νέα... όπλα στη μάχη κατά του καπνίσματος

Κομισιόν: Νέα... όπλα στη μάχη κατά του καπνίσματος
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 24.09.2010 | 17:44
Πρώτη δημοσίευση: 24.09.2010 | 17:44

Ακόμη και φωτογραφίες που σοκάρουν επιστρατεύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντικαπνιστική της εκστρατεία.

Μεταξύ των προτάσεων που παρουσίασε η Κομισιόν στο πλαίσιο της συζήτησης για την αναθεώρηση της τρέχουσας νομοθεσίας για τα προϊόντα καπνού, η οποία προβλέπεται να γίνει το 2012 είναι και αυτή που προβλέπει πως τα πακέτα των τσιγάρων θα καλύπτονται από τεράστιες σοκαριστικές φωτογραφίες που θα δείχνουν τα αποτελέσματα του καπνίσματος (ασθένειες των πνευμόνων, του λάρυγγα κλπ.) για να αποτρέπουν τους καταναλωτές.

«Ο καπνός δεν είναι ένα προϊόν όπως τα άλλα. Δημιουργεί εξάρτηση, προκαλεί ασθένειες και πόνο στους πολίτες μας και δαπάνες για την υγεία στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να αποφευχθούν», υπογραμμίζει ο Επίτροπος για την Υγεία Τζον Ντάλι.

Παρά τους κινδύνους «το 30% των Ευρωπαίων εξακολουθεί να καπνίζει και ανησυχώ ιδιαίτερα επειδή καπνίζει το 35% των νεαρών Ευρωπαίων». Σήμερα τέσσερις μόνο από τις 27 χώρες μέλη της ΕΕ εφαρμόζουν τέτοιες πρακτικές προειδοποίησης με χρήση εικόνων: το Βέλγιο, η Ρουμανία, η Βρετανία και η Λετονία.

Η ευρωπαϊκή νομοθεσία θα μπορούσε επίσης να ενισχυθεί ώστε να υπογραμμίζονται ακόμη περισσότερο οι ουσίες που προκαλούν εξάρτηση. Σήμερα ο νόμος ορίζει ανώτατα όρια στην περιεκτικότητα νικοτίνης, μονοξειδίου του άνθρακα ή πίσσας στα τσιγάρα, αξιώνει να υπάρχουν γραπτές προειδοποιήσεις στα πακέτα τους και απαγορεύει τον χαρακτηρισμό των τσιγάρων ως «ελαφρών» ή «με χαμηλή περιεκτικότητα πίσσας».
Tags: ΒΕΛΓΙΟ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Δείτε πόσα προσφέρει ο χυμός από λάχανο στην υγεία σας Δείτε πόσα προσφέρει ο χυμός από λάχανο στην υγεία σας
  2. «Ήμουν σε θέση να κόψω το ποτό και το κάπνισμα, αλλά η κοκαϊνη…» «Ήμουν σε θέση να κόψω το ποτό και το κάπνισμα, αλλά η κοκαϊνη…»
  3. Δημόσια εξομολόγηση της Shaya για την υγεία της: Μου έλεγαν ότι ήταν σε πολύ προχωρημένο στάδιο και μπορεί να...» Δημόσια εξομολόγηση της Shaya για την υγεία της: Μου έλεγαν ότι ήταν σε πολύ προχωρημένο στάδιο και μπορεί να...»
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook