Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 19 Αθήνα Αναλυτικά

Κρυψορχία σε αγοράκια λόγω λήψης πολλών παυσιπόνων στην εγκυμοσύνη

Κρυψορχία σε αγοράκια λόγω λήψης πολλών παυσιπόνων στην εγκυμοσύνη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.11.2010 | 17:18
Πρώτη δημοσίευση: 10.11.2010 | 11:13

Ο κίνδυνος αφορά στις εγκύους που κάνουν συστηματική χρήση και ιδίως αυτές που παίρνουν συνδυασμούς αναλγητικών φαρμάκων.
 
 

Σύμφωνα με νέα μελέτη,που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Human Reproduction»,οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως όσες έγκυες έπαιρναν περισσότερα από ένα παυσίπονα ταυτοχρόνως διέτρεχαν 7πλάσιο κίνδυνο να γεννήσουν μωρό με κρυψορχία σε σύγκριση με όσες δεν έπαιρναν κανένα παυσίπονο.
 
Μάλιστα η ταυτόχρονη λήψη δύο ή περισσότερων διαφορετικών παυσιπόνων 16πλασιάζει τον κίνδυνο.
 
Κρυψορχία ονομάζεται η διαταραχή κατά την οποία δεν ολοκληρώνεται η κάθοδος του ενός ή και των δύο όρχεων κατά την εμβρυϊκή ζωή, αλλά διακόπτεται σε κάποιο σημείο.
 
Έτσι, όταν γεννιέται το αγόρι διαπιστώνεται πως οι όρχεις βρίσκονται μέσα στην κοιλιά ή ανάμεσα βουβωνικού πόρου και όσχεου.
Υπάρχουν και περιπτώσεις που οι όρχεις ανεβοκατεβαίνουν από το όσχεο στην βουβωνική περιοχή.
 
Σύμφωνα πάντα με τους γιατρούς η κρυψορχία μπορεί να προκαλέσει ατροφία των κυττάρων που παράγουν το σπέρμα ενώ μελλοντικά αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο αναπτύξεως κακοήθους όγκου στον όρχι.
 
    Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Είστε νάρκισσος, ψυχοπαθής, ή και τα δύο; Κάντε ΕΔΩ το πρωτότυπο τεστ! Είστε νάρκισσος, ψυχοπαθής, ή και τα δύο; Κάντε ΕΔΩ το πρωτότυπο τεστ!
  2. Έμφραγμα: Τι θα νιώσετε λίγο ΠΡΙΝ σας συμβεί Έμφραγμα: Τι θα νιώσετε λίγο ΠΡΙΝ σας συμβεί
  3. Κυστική ίνωση: Προσοχή στα συμπτώματα που δείχνουν πρόβλημα! Κυστική ίνωση: Προσοχή στα συμπτώματα που δείχνουν πρόβλημα!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook