Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 11 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κρυψορχία σε αγοράκια λόγω λήψης πολλών παυσιπόνων στην εγκυμοσύνη

Κρυψορχία σε αγοράκια λόγω λήψης πολλών παυσιπόνων στην εγκυμοσύνη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.11.2010 | 17:18
Πρώτη δημοσίευση: 10.11.2010 | 11:13

Ο κίνδυνος αφορά στις εγκύους που κάνουν συστηματική χρήση και ιδίως αυτές που παίρνουν συνδυασμούς αναλγητικών φαρμάκων.
 
 

Σύμφωνα με νέα μελέτη,που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Human Reproduction»,οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως όσες έγκυες έπαιρναν περισσότερα από ένα παυσίπονα ταυτοχρόνως διέτρεχαν 7πλάσιο κίνδυνο να γεννήσουν μωρό με κρυψορχία σε σύγκριση με όσες δεν έπαιρναν κανένα παυσίπονο.
 
Μάλιστα η ταυτόχρονη λήψη δύο ή περισσότερων διαφορετικών παυσιπόνων 16πλασιάζει τον κίνδυνο.
 
Κρυψορχία ονομάζεται η διαταραχή κατά την οποία δεν ολοκληρώνεται η κάθοδος του ενός ή και των δύο όρχεων κατά την εμβρυϊκή ζωή, αλλά διακόπτεται σε κάποιο σημείο.
 
Έτσι, όταν γεννιέται το αγόρι διαπιστώνεται πως οι όρχεις βρίσκονται μέσα στην κοιλιά ή ανάμεσα βουβωνικού πόρου και όσχεου.
Υπάρχουν και περιπτώσεις που οι όρχεις ανεβοκατεβαίνουν από το όσχεο στην βουβωνική περιοχή.
 
Σύμφωνα πάντα με τους γιατρούς η κρυψορχία μπορεί να προκαλέσει ατροφία των κυττάρων που παράγουν το σπέρμα ενώ μελλοντικά αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο αναπτύξεως κακοήθους όγκου στον όρχι.
 
    Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Άθλια τουρκική προπαγάνδα - Έλληνες καρκινοπαθείς στην Τουρκία για φάρμακα! Άθλια τουρκική προπαγάνδα - Έλληνες καρκινοπαθείς στην Τουρκία για φάρμακα!
  2. Κυβέρνηση Τραμπ: Έτοιμη για συνεννόηση στη φορολογία μετά το  ναυάγιο  της υγείας Κυβέρνηση Τραμπ: Έτοιμη για συνεννόηση στη φορολογία μετά το "ναυάγιο" της υγείας
  3. Σπύρος Μπιμπίλας: Τι λέει για τον Στάθη Ψάλτη και την υγεία του; Σπύρος Μπιμπίλας: Τι λέει για τον Στάθη Ψάλτη και την υγεία του;
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook