Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

“Κύμα” αντιδράσεων για τα φάρμακα των καρκινοπαθών και τη δήλωση του Λοβέρδου

“Κύμα” αντιδράσεων για τα φάρμακα των καρκινοπαθών και τη δήλωση του Λοβέρδου

Αντιδράσεις προκάλεσε η παρέμβαση του πρωην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου για το πρόβλημα των φαρμάκων των καρκινοπαθών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λοβέρδος ζήτησε να συγκληθεί σύσκεψη εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων με τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας Χρήστο Κίττα, ώστε να παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις «εδώ και τώρα», για το θέμα των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς.

Ο πρώην υπουργός Υγείας ανέφερε ότι «αν υπήρχε Κυβέρνηση θα είχε δώσει λύση αμέσως στο θέμα των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς» και συμπλήρωσε ότι «η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση» και τόνισε  πως “το πρόβλημα λύνεται!”.

Ωστόσο η συγκεκριμένη δήλωση του πρωην υπουργού προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις. Σκληρή επίθεση κατά του κ. Λοβέρδου εξαπέλυσε ο πρόεδρο της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας, ο οποίος έκανε λόγο για «απύθμενο θράσος» του τέως υπουργού.

«Ενώ ως υπουργός Υγείας ενέχεται στο έγκλημα κατά της ζωής των καρκινοπαθών, υποδύεται τώρα τον ιατροδικαστή και μάλιστα ζητά να διενεργήσει ο ίδιος νεκροψία στο θύμα του! Γιατροί και ασθενείς έχουν ιδίαν αντίληψη για το πρωτόγνωρο διαλυτικό μένος με το οποίο λειτούργησε ο κ. Λοβέρδος εναντίον της δημόσιας υγείας» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Βαρνάβας.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς δήλωσε «Είναι αλήθεια ότι το Δημόσιο χρωστά πολλά στους φαρμακοποιούς, στους γιατρούς, στα εργαστήρια, στις ιδιωτικές κλινικές, στους εργαζομένους, στο νοσηλευτικό προσωπικό, στους προμηθευτές των νοσοκομείων και στον ΕΟΠΥΥ.

Όμως, οι άρρωστοι, οι ηλικιωμένοι δεν επιτρέπεται να ταλαιπωρούνται άλλο.Οφείλουμε να βάλουμε πάνω από όλα την υγεία των Ελλήνων πολιτών και ιδίως εκείνων που στερούνται οικονομικής δυνατότητας.

Ήρθα σε επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό και τον παρότρυνα να βρεθούν με οποιοδήποτε τρόπο χρήματα, ώστε να εξασφαλιστεί η χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα στους βαριά και χρόνια πάσχοντες.

Καλώ τους φαρμακοποιούς και τους προμηθευτές υγείας να δείξουν ευαισθησία και κατανόηση και να μην στερήσουν από τους πολίτες, που δεν φταίνε σε τίποτα, την παροχή φαρμάκων και υπηρεσιών Υγείας στον κρίσιμο χρόνο που διανύουμε.

Η χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, γιατί η Υγεία αποτελεί το υπέρτατο αγαθό για κάθε Ελληνίδα και Έλληνα.Η Νέα Δημοκρατία θα το προασπίσει».

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του ΣΥΝ στη δήλωση του κ. Λοβέρδου. «Ο πιο πρόθυμος στην υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών και των συνταγών της τρόικα, ο εξολοθρευτής του δημόσιου συστήματος υγείας και δημιουργός του καταδικασμένου σε κατάρρευση ΕΟΠΥΥ, πρώην υπουργός Υγείας, κ. Λοβέρδος, προσπαθώντας να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες του για τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, εν προκειμένω της φαρμακευτικής περίθαλψης, την αποδίδει σε ‘ακυβερνησία’. Οι πάντες, όμως, σε αυτόν τον τόπο γνωρίζουν ότι το εκρηκτικό πρόβλημα έλλειψης φαρμάκων που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές οφείλεται στη δραματική υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ» ανέφερε το τμήμα Υγείας-Πρόνοιας του ΣΥΝ.

«Αυτή την ώρα είναι απαραίτητο η υπηρεσιακή κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας να πάρουν μέτρα για την άμεση κάλυψη με φάρμακα των ασθενών που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, καθώς και για την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των ασφαλισμένων σε φάρμακα» κατέληξε ο ΣΥΝ.

Σφοδρή ήταν και η αντίδραση των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Η αθλιότητα με την πολιτική για το φάρμακο συνεχίζεται, όπως και η απάθεια και η ανεπάρκεια των Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών. Οι Έλληνες ασθενείς είναι όμηροι της κατάρρευσης του ταμείου του κράτους ελέω μνημονίου.

Τώρα ο μεν κ. Βενιζέλος σιωπά κάτω από το βάρος της ενοχής του για την κατάντια και ο κ Λοβέρδος είναι άφαντος. Ο δε κ. Σαμαράς δίνει εντολές στον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό να βρει πόρους, λες και αυτός είναι υπεύθυνος και ρίχνει ευθύνες στους φαρμακοποιούς επειδή αδυνατούν πλέον να δανείζουν το κράτος. Είναι και οι τρεις τους αναίσθητοι, απαράδεκτοι και κατώτεροι των περιστάσεων.

Ήταν ανήμποροι να αντιδράσουν στην μονομερή ενεργεία των δανειστών να στερήσουν 1 δις από την τελευταία δόση. Άλλο τόσο υποτελείς υπήρξαν όταν έπρεπε να φροντίσουν να μην πληρωθεί το ομόλογο των 435 εκατ. € πριν 15 μέρες αν ήξεραν την αληθινή κατάσταση στην οικονομία. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα αναζητήσουν ευθύνες για την έκθεση σε κίνδυνο χιλιάδων βαριά ασθενών.

Αυτή η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά αυτούς που οδηγούν την χώρα στον διασυρμό, δηλαδή Σαμαρά και Βενιζέλο που επιμένουν πεισματικά στην τήρηση των μνημονιακών υπογραφών τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κραυγή απόγνωσης απο καρκινοπαθείς- “Εψαχνα επι ένα μήνα να βρω φάρμακα”

Εισαγγελική παρέμβαση κατά των φαρμακοποιών που δεν χορηγούν φάρμακα με πίστωση

SOS – Kινδυνεύουν ΑΜΕΣΑ ανθρώπινες ζωές από τις ελλείψεις φαρμάκων

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε