Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Λοβέρδος: “Δεν θα πουληθεί κανένα νοσοκομείο”

Σχετικά με την τρόικα, αποσαφήνισε πως δεν θα έχει συνάντηση γιατί το υπουργείο είναι εντός των στόχων που είχε θέσει στην προηγούμενη συνάντηση το κλιμάκιο.

Ικανοποιημένος με τα οικονομικά αποτελέσματα στον τομέα της Υγείας εμφανίστηκε στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος και δεν έκρυψε την ανακούφιση του που έτσι, ο ίδιος και το υπουργείο του δεν θα χρειαστεί να περάσουν από την… ιερά εξέταση της Τρόικας.

«Το υπουργείο Υγείας έχει καλύψει τις ανάγκες του προϋπολογισμού και τους στόχους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος! Είμαστε εντάξει με τις υποχρεώσεις μας και γι’ αυτό δεν έχουμε συνάντηση με την ΤΡΟΙΚΑ αυτή την φορά» είπε χαρακτηριστικά ο Α. Λοβέρδος, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα ότι θα πουληθούν νοσοκομεία του ΕΣΥ. «Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο αλλά και δεν έχουμε καμία τέτοια διάθεση» τόνισε, δηλώνοντας κατηγορηματικά πως δεν έχει παραλάβει οποιαδήποτε έκθεση σοφών που του εισηγείται κάτι τέτοιο.

Ο υπουργός Υγείας ενημερώνοντας την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής για τα νοσοκομειακά απόβλητα δήλωσε πως πως έχουν ελεγχθεί 65 δημόσια νοσοκομεία και 18 ιδιωτικά, στο πόρισμα διαπιστώνεται ότι η συγκομιδή μπορεί να γίνεται αλλά το πρόβλημα εντοπίζεται στη διαχείριση και στην όχι σωστή διαλογή.

Παράλληλα αποκάλυψε πως έχει προγραμματιστεί στις 18 Φεβρουαρίου να υπάρξει συγκέντρωση ληγμένων φαρμάκων από νοικοκυριά και φαρμακεία αρχικά στις αποθήκες του υπουργείου στην Μαγούλα όπου μετά θα εξαχθούν στο εξωτερικό για την καταστροφή τους καθώς στην χώρα μας δεν υπάρχουν μονάδες καταστροφής.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε