Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λίγα Σύννεφα 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Λουκέτο στα φαρμακεία Πέμπτη και Παρασκευή

Λουκέτο στα φαρμακεία Πέμπτη και Παρασκευή
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.03.2012 | 20:38
Πρώτη δημοσίευση: 05.03.2012 | 17:08

Την πραγματοποίηση 48ωρης πανελλαδικής προειδοποιητικής απεργίας για την ερχόμενη Πέμπτη και την Παρασκευή, 8 και 9 Μαρτίου, αποφάσισε το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

 Την κήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας σε όλη την χώρα αποφάσισε για την Πέμπτη και την Παρασκευή το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), ενώ οι φαρμακοποιοί σε Αττική και Αχαΐα συζητούν να συνεχίσουν επ’ αόριστο, να μην δίνουν με πίστωση φάρμακα, όχι μόνο στους ασφαλισμένους έξι Ταμείων, όπως συμβαίνει από την αρχή του μήνα, αλλά και στους ασφαλισμένους άλλων ταμείων.

    Χωρίς υλικά για μία εβδομάδα θα μείνουν και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

    Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στις μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων που δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα δημόσιας υγείας, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, κάνοντας λόγο για "απαξίωση των αποθεμάτων των φαρμακείων και καθυστερήσεις πληρωμών των ασφαλιστικών Ταμείων που συνεχίζονται παράνομα και προκλητικά, ξεπερνώντας τα 300 εκατ. ευρώ".

    Ο ΠΦΣ, θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών "για τους κινδύνους της υποβάθμισης της φαρμακευτικής περίθαλψης στην εποχή του Μνημονίου".

    Σήμερα και οι ενώσεις όλων των προμηθευτών υγειονομικών υλικών αποφάσισαν να διακόψουν την παράδοση υλικών σε όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, μέχρι τις 12 Μαρτίου και αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι "ελπίζουμε ότι θα εξευρεθεί λύση στα προβλήματα και θα εξαιρεθούν τα ομόλογά μας από την διαδικασία ενεργοποίησης των ρητρών συλλογικής δράσης. Σε διαφορετική περίπτωση εξουσιοδοτούνται τα ΔΣ των Συλλόγων να κηρύξουν την συνέχιση των αναστολών και να προβούν στις απαραίτητες συλλογικές δράσεις μέχρι επίλυσης του προβλήματος".

    Οι προμηθευτές έχουν πάρει ομόλογα για την αποπληρωμή των χρεών των νοσοκομείων μέχρι το τέλος του 2010 τα οποία εάν "κουρευτούν" θα οδηγήσουν αρκετούς στο να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. «Τεφτέρι» και φάρμακα με δόσεις στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης «Τεφτέρι» και φάρμακα με δόσεις στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
  2. Αχτσιόγλου:  Επίδομα ενοικίου - Μείωση συμμετοχής στα φάρμακα Αχτσιόγλου: "Επίδομα ενοικίου - Μείωση συμμετοχής στα φάρμακα"
  3. Ποτέ φάρμακο με κωδεΐνη στο παιδί – Προσοχή στα φάρμακα για βήχα και πόνο Ποτέ φάρμακο με κωδεΐνη στο παιδί – Προσοχή στα φάρμακα για βήχα και πόνο