Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Λυκουρέντζος: εισαγγελική έρευνα για τη συνταγογράφηση

Λυκουρέντζος: εισαγγελική έρευνα για τη συνταγογράφηση
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.10.2012 | 12:13
Πρώτη δημοσίευση: 04.10.2012 | 12:13

Ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε μιλώντας στη Βουλή ότι ζητήθηκε εισαγγελική έρευνα και, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξετάζεται η ηλεκτρονική βάση δεδομένων που τηρείται για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Λυκουρέντζος, μόνο για τις τέσσερις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου εμφανίζεται φαρμακευτική δαπάνη σε ύψος που να συμπεραίνει κανείς ότι έχει ασθενήσει το 10% του πληθυσμού. «Η μάχη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας δίνεται για να ελεγχθεί το σύστημα που εκτοξεύει τη φαρμακευτική δαπάνη και δεν είναι κατά όσων ασθενών έχουν ανάγκη», επέμεινε ο κ. Λυκουρέντζος και αναφέρθηκε στις επιθέσεις και τη συκοφάντηση που δέχεται το υπουργείο επειδή, από την περασμένη Παρασκευή, αποζημιώνει τη φθηνότερη δραστική ουσία.

Ο υπουργός ενημέρωσε, επίσης, ότι η καθυστέρηση της έκδοσης του Δελτίου Τιμών Φαρμάκων οφείλεται στο γεγονός ότι διενεργείται έλεγχος για να φανεί αν υπάρχει κατάχρηση για τα φάρμακα που βρίσκονται εντός πατέντας.

Διαβάστε επίσης:
Στο Παρίσι ο Αντώνης Σαμαράς

Λοβέρδος: τα υπουργεία είναι στον κόσμο τους
 

Οι... “λίσταρχοι” και η “θαμμένη” λίστα – Τι είπαν οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ για τους υπουργούς - Τριγμοί στο ΠΑΣΟΚ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Όχι στο δεύτερο αίτημα για έκδοση των Τούρκων αξιωματικών Όχι στο δεύτερο αίτημα για έκδοση των Τούρκων αξιωματικών
  2. Μαίρη Χρονοπούλου: Είναι στο νοσοκομείο; Όλη η αλήθεια για την υγεία της! Μαίρη Χρονοπούλου: Είναι στο νοσοκομείο; Όλη η αλήθεια για την υγεία της!
  3. Αυτό είναι το σκεπτικό της τιμωρίας του Ολυμπιακού! [pics] Αυτό είναι το σκεπτικό της τιμωρίας του Ολυμπιακού! [pics]