Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

“Μαϊμουδες” με στολή νοσοκόμας! Απίστευτα κυκλώματα με τις “αποκλειστικές”

Τα δέκα άτομα που εντόπισαν οι άνδρες του ΣΔΟΕ να εργάζονται παράνομα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηράκλειου, ήταν μάλλον η κορυφή του παγόβουνου

Ολόκληρη μαφία έχει αναπτυχθεί γύρω απ’ τον ανθρώπινο πόνο και ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τις λεγόμενες αποκλειστικές στα νοσοκομεία.

Όλα, όπως παντού, ξεκινούν από το οικονομικό. Ένας νόμιμος εργαζόμενος, εκπαιδευμένος για την εργασία αυτή αμείβεται με 78 ευρώ μεικτά, λίγο παραπάνω από 36 ευρώ καθαρά δηλαδή.

Υπάρχουν σύλλογοι και ενώσεις αποκλειστικών νοσοκόμων, άνδρες και γυναίκες με εξειδίκευση και γνώσεις στο αντικείμενο, όμως στα νοσοκομεία άρχισαν να λειτουργούν και… παραμάγαζα, κυρίως από γραφεία ευρέσεως εργασίας που… αποφάσισαν να μπουν στο χώρο και να… χτυπήσουν τις τιμές.

Έτσι αντί κόστους κοντά στα 80 ευρώ προσφέρουν τιμές περίπου στα 40 με 50 ευρώ, μαύρα φυσικά, παρέχοντας όμως αμφιβόλου ποιότητας υπηρεσίες, αν όχι επικίνδυνες.

Όπως καταγγέλλουν οι επαγγελματίες νοσοκόμοι, στο πλευρό αρρώστων μπαίνουν παράνομα άνθρωποι χωρίς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, χωρίς να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις, χωρίς να έχουν καν ατομικό βιβλιάριο υγείας ή ακόμη και άδεια παραμονής στην Ελλάδα.

Υπάρχουν καταγγελίες ακόμη και για διάδοση ασθενειών, λόγω παντελούς άγνοιας ή ακόμη και κλοπές μέσα στα νοσοκομεία.

Η Πανελλήνια Ένωση Αποκλειστικών Νοσοκόμων καταγγέλλει μάλιστα πως παρά τις δεκάδες καταγγελίες που έχουν γίνει ως τώρα οι έρευνες είναι ελάχιστες με αποτέλεσμα η παρανομία, αλλά και οι κίνδυνοι να… βασιλεύουν.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε