Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Με απλή εξέταση αίματος η γυναίκα θα ξέρει πότε θα μπει στην εμμηνόπαυση

Με απλή εξέταση αίματος η γυναίκα θα ξέρει πότε θα μπει στην εμμηνόπαυση
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.06.2010 | 09:20
Πρώτη δημοσίευση: 28.06.2010 | 01:02

Μια απλή εξέταση αίματος μπορεί να δείξει με ακρίβεια την ηλικία κατά την οποία μια γυναίκα θα μπει στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μια ερευνητική εργασία που παρουσιάστηκε στη Ρώμη, σε διάσκεψη για τη γονιμότητα.

Το τεστ αυτό που έφτιαξαν Ιρανοί επιστήμονες, αν επαληθευτεί από ευρύτερες έρευνες, θα χρησιμεύει στις γυναίκες που επιθυμούν να προγραμματίσουν τη στιγμή που θα κάνουν μια οικογένεια, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της ευρωπαϊκής εταιρείας ανθρώπινης αναπαραγωγής και εμβρυολογίας (ESHRE).

Το τεστ αυτό στηρίζεται στη μέτρηση των επιπέδων της αντιμυλλέριου ορμόνης (AMH), που εκκρίνεται από τις ωοθήκες.

Η ερευνητική ομάδα της καθηγήτριας, Φαχιμέχ Ραμεζανί Τεχρανί, του πανεπιστημίου Ιατρικών Επιστημών της Τεχεράνης, έπαιρνε δείγματα αίματος κάθε τρία χρόνια από 266 γυναίκες, ηλικίας 20 ως 49 ετών, για να μετρήσει τη συγκέντρωση της ορμόνης αυτής. Οι γυναίκες που συμμετείχαν, υποβάλλονταν επίσης σε μία ιατρική εξέταση κάθε τρία χρόνια.

Οι επιστήμονες δημιούργησαν ένα στατιστικό μοντέλο για να προβλέπουν την έλευση της εμμηνόπαυσης, ανάλογα με τα επίπεδα της ορμόνης αυτής στις ωοθήκες, τα οποία μειώνονται με το πέρας του χρόνου. Κατ'αυτόν τον τρόπο μπόρεσαν να πουν εκ των προτέρων με ακρίβεια την ηλικία κατά την οποία 63 γυναίκες, που μετείχαν στην έρευνα, θα έμπαιναν στην εμμηνόπαυση.

Ωστόσο η μέθοδος αυτή θα πρέπει ακόμη να επαληθευτεί από μία έρευνα που θα γίνει σε πολύ μεγαλύτερο δείγμα γυναικών, σημείωσε η καθηγήτρια Τεχρανί.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Σπύρος Μπιμπίλας: Τι λέει για τον Στάθη Ψάλτη και την υγεία του; Σπύρος Μπιμπίλας: Τι λέει για τον Στάθη Ψάλτη και την υγεία του;
  2. Η Νανά Παλαιτσάκη μιλά για την υποτροπή στην υγεία της Η Νανά Παλαιτσάκη μιλά για την υποτροπή στην υγεία της
  3. Άδωνις Γεωργιάδης: Ο κ. Τσίπρας κάνει την εξεταστική μόνο για εμένα Άδωνις Γεωργιάδης: Ο κ. Τσίπρας κάνει την εξεταστική μόνο για εμένα
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook