Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Μικρές συμβουλές για την θάλασσα και τη βραδινή έξοδο

Μικρές συμβουλές για την θάλασσα και τη βραδινή έξοδο

Το καλοκαίρι βρίσκεται στο φόρτε του και αυτή την περίοδο που πλησιάζει ο Αύγουστος οι περισσότεροι βρίσκονται οι ετοιμάζονται να πάνε διακοπές. Ήλιος, θάλασσα, και το βράδυ έξοδος. Αλήθεια πόσες γυναίκες δεν απασχολούν οι ραγάδες, πόσες γυναίκες δεν νιώθουν άνετα με την τριχοφυία τους; Πόσες γυναίκες ενώ ετοιμάζονται να βγούν το βράδυ διαπιστώνουν ρυτίδες γύρω από τα μάτια και δεν ξέρουν τι να κάνουν; Ιδού η λύση…

Όπως ξέρουμε η πρόληψη είναι καλύτερη από την αντιμετώπιση και αυτό ισχύει και για τις ρυτίδες των ματιών. Σωστή διατροφή με αυξημένες ποσότητες φρούτων και λαχανικών και των αντίστοιχων αντιοξειδωτικών που αυτά περιέχουν προστατεύει από το οξειδωτικό στρες που προκαλούν ο ήλιος, το κάπνισμα, η ρύπανση του περιβάλλοντος ,το άγχος και διάφορα φάρμακα ή παθήσεις όπως ο σακχαρώδης διαβήτης. Η επαρκής διάρκεια του ύπνου είναι πολύ βασική για την πρόληψη των ρυτίδων, τόσο λόγω της γενικότερης ξεκούρασης όσο και της απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών που αυτό χρειάζεται. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η ώρες που είναι εντονότερη η ανάπλαση του δέρματος και η απορρόφηση των ωφέλιμων συστατικών από το αίμα αλλά και από την επιφάνεια του είναι από τη 1 έως τις 3 το βράδυ, ώρες που πολλοί μάλλον δεν αφιερώνουν στον ύπνο.

Η αποφυγή απευθείας έκθεσης στον ήλιο και η χρήση αποτελεσματικών αντιηλιακών, ιδιαίτερα τις ώρες που είναι έντονη η ηλιοφάνεια (11-4 το μεσημέρι) είναι μια πρακτική που μπορούμε να υιοθετήσουμε από νεαρή ηλικία και όχι όταν οι ρυτίδες έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Διαβάστε περισσότερα στο iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε