Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λιακάδα 23 Αθήνα Αναλυτικά

Μην φωνάζετε στα παιδιά που...πίνουν!

Μην φωνάζετε στα παιδιά που...πίνουν!
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.11.2009 | 14:45
Πρώτη δημοσίευση: 23.11.2009 | 14:45

 
Η ολοκληρωτική απαγόρευση του αλκοόλ στους εφήβους έχει εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από ότι θέλουμε. Δηλαδή;

 
Έκθεση της Γερμανικής Ψυχιατρικής, Ψυχοσωματικής και Ψυχοθεραπευτικής Ένωσης για Παιδιά και Νέους λέει πως μόλις ένα παιδί φτάσει την ηλικία των 14 χρόνων πρέπει να του επιτρέπεται κατά διαστήματα να δοκιμάζει αλκοόλ, υποστηρίζει η ένωση. Ωστόσο είναι σημαντικό για τους γονείς να ορίσουν σαφείς κανόνες στα παιδιά τους για τις συνέπειες για οποιαδήποτε παραβίαση.
 
Εάν ένα παιδί επιστρέψει σπίτι μεθυσμένο, είναι καλό να αφήσετε τις φωνές για την επόμενη μέρα συστήνει ο πρόεδρος της ένωσης Μάικ Χέρμπρχολντ. “Πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι τέτοιου μεγέθους κατανάλωση δεν είναι αποδεκτή και ότι στο επόμενο πάρτι οι όροι θα είναι εντελώς περιοριστικοί.”
 
Η γενική απαγόρευση των εξόδων και των πάρτι δεν είναι λύση. Είναι καλύτερα να επιτρέπουμε στα παιδιά τις ελεγχόμενες εξόδους και να τους δείχνουμε εμπιστοσύνη, γεγονός που τους δημιουργεί τη βάση για την οικοδόμηση καλύτερων σχέσεων και τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή συζητήσεων.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Σε τι είναι πιο επιρρεπείς οι άντρες και σε τι οι γυναίκες – Πανευρωπαϊκή έρευνα για την υγεία Σε τι είναι πιο επιρρεπείς οι άντρες και σε τι οι γυναίκες – Πανευρωπαϊκή έρευνα για την υγεία
  2. Έλληνας τραγουδιστής μιλάει για το πάθος του, το αλκοόλ! «Παλιότερα έπινα πολύ…» Έλληνας τραγουδιστής μιλάει για το πάθος του, το αλκοόλ! «Παλιότερα έπινα πολύ…»
  3. Δύο παιδιά χτυπούσαν και έκλεβαν εφήβους στα Κάτω Πατήσια Δύο παιδιά χτυπούσαν και έκλεβαν εφήβους στα Κάτω Πατήσια
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook