Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 6 Αθήνα Αναλυτικά

Μόδα: Κάντο όπως η κόρη σου…

Μόδα: Κάντο όπως η κόρη σου…
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.09.2011 | 08:14
Πρώτη δημοσίευση: 13.09.2011 | 08:14

Όταν το θέμα είναι η μόδα, τα ψώνια και το ντύσιμο, οι κόρες ασκούν ισχυρή επίδραση στην συμπεριφορά των μητέρων τους, ενώ εκείνες δεν μπορούν να τις επηρεάσουν, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το εύρημα αυτό υποδηλώνει ότι οι έφηβοι ασκούν σήμερα μεγαλύτερη επιρροή στους γονείς τους απ’ ό,τι παλαιότερα.
 
Στη μελέτη, που διεξήχθη από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Τεμπλ, συμμετείχαν 343 μητέρες με τις κόρες τους, οι οποίες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για την αγορά προσωπικών αντικειμένων (όπως τα ρούχα και τα καλλυντικά) και για τις πηγές των επιρροών τους.
 
Η μέση ηλικία των μητέρων ήταν τα 44 χρόνια και των θυγατέρων τους τα 16 χρόνια.
 
Οι μητέρες που φρόντιζαν την εμφάνισή τους, έτειναν να έχουν υψηλή αίσθηση των επιταγών της μόδας και να κρίνουν τις κόρες τους ως ειδικούς σε θέματα στυλ, μιμούμενες έτσι τις δικές τους επιλογές. Αντιθέτως, οι κόρες δεν φάνηκε να ακολουθούν το γούστο των μητέρων τους.
 
«Το εύρημα αυτό ενισχύει την άποψη της ανάστροφης κοινωνικοποίησης και είναι ενδεικτικό της βαθιάς επιρροής που ασκούν πλέον οι έφηβοι στους γονείς τους», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Αγιάλα Α. Ρούβιο, επίκουρη καθηγήτρια Μάρκετινγκ στην Σχολή Επιχειρήσεων Φοξ του πανεπιστημίου.
 
Η μελέτη θα δημοσιευτεί στην «Επιθεώρηση Καταναλωτικής Συμπεριφοράς» (JCB).
 

Πηγή: Ένθετο Υγεια
   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Τι αποκαλύπτουν για την υγεία σας αυτά τα σημάδια στα μάτια Τι αποκαλύπτουν για την υγεία σας αυτά τα σημάδια στα μάτια
  2. Πώς συνδέονται μακροζωία και αισιοδοξία – Τι ισχύει ειδικά με τις γυναίκες Πώς συνδέονται μακροζωία και αισιοδοξία – Τι ισχύει ειδικά με τις γυναίκες
  3. Κυριάκος - Μαρέβα Μητσοτάκη: Στολίζουν δέντρο σε απευθείας σύνδεση με την κόρη τους στη Βαλτιμόρη! Κυριάκος - Μαρέβα Μητσοτάκη: Στολίζουν δέντρο σε απευθείας σύνδεση με την κόρη τους στη Βαλτιμόρη!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook