Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μόνο στο 5% ο εμβολιασμός για τη νεα γρίπη!

Μόνο στο 5% ο εμβολιασμός για τη νεα γρίπη!

Το θέμα των υψηλών ποσοστών θνησιμότητας της γρίπης Η1Ν1 που αγγίζει το 42% στις ΜΕΘ, έθεσε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος, με ερώτηση του προς το Υπουργείο Υγείας.

‘Oπως αποκάλυψε στο Νewsit, την επομενη εβδομάδα, βουλευτές της ΝΔ θα καταθέσουν τροπολογία με την οποία θα ζητούν οι διασωληνωμένοι ασθενείς με Η1Ν1 να νοσηλεύονται ΜΕΘ ιδιωτικών νοσοκομείων και τα έξοδα να τα καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία των ασθενών. “Οχι στην οικονομετρία που θυσιάζει ανθρώπινες ζωές”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκόπουλος. Απαντώντας στην ερώτηση του κυριου Μαρκόπουλου ο υφυπουργός Υγείας Χρήστος Αηδόνης απηύθηνε έκκληση στον πληθυσμό να εμβολιαστεί.

Ο κ. Μαρκόπουλος πρόσθεσε οτι ο εμβολιασμος στη χώρα είναι μόνο στο 5%, όταν στην Ευρώπη είναι περιπου 40% εως 50% και στον Καναδά 70%. “Τώρα είμαστε στον πυρήνα, στην περιδίνηση της επιδημίας και δεν μπορούμε να προλάβουμε τίποτα. Όλα αυτά συνθέτουν μια σοβαρότατη ανεπάρκεια του Υπουργείου Υγείας για την οποία έκανα αυτη την ερώτηση και για την οποία οφείλω να σας πω δεν πήρα καλές απαντήσεις”, είπε.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ NEWSIT ο κ. Μαρκόπουλος

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε