Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 11 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Να γελάτε στο γραφείο - Κάνει καλό

Να γελάτε στο γραφείο - Κάνει καλό
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.09.2012 | 22:10

Το χιούμορ στο γραφείο επιτελεί έναν σημαντικό σκοπό καθώς ενισχύει τη δημιουργικότητα, μειώνει το στρες και μπορεί να βοηθήσει στην εκτόνωση της έντασης, υποστηρίζουν Γερμανοί ειδικοί.

"Το χιούμορ λειτουργεί κυρίως μέσα από την αλλαγή της οπτικής", λέει η Κατρίν Χανσμάγιερ του Γερμανικού Ινστιτούτου για το Χιούμορ.

Όταν το χιούμορ είναι επιτυχημένο, μπορεί να εμπνεύσει μια ομάδα, ενώ το να μπορείς να γελάσεις με κάποιον σημαίνει ότι μπορείς και να συνεργαστείς αρμονικά μαζί του, υποστηρίζει η ίδια.

Αλλά, όπως τονίζει η Χανσμάγιερ, το χιούμορ στο χώρο εργασίας δεν εκλαμβάνεται από όλους με τον ίδιο τρόπο. Ο βασικός κανόνας είναι: "Πάντα να αφήνεις τον άλλον να εμφανίζεται θετικά".
"Αν το χιούμορ μου είναι ίδιο με του άλλου, τότε λειτουργεί άψογα", συμπληρώνει η ίδια.

Ωστόσο, ελλοχεύει ο κίνδυνος παρεξήγησης από πονηρά αστεία και συνεχείς κομπασμούς αν οι συνάδελφοι δεν γνωρίζονται καλά.

Οι εργαζόμενοι σε ένα γραφείο θα πρέπει να σκέφτονται καλά τι κάνει το συνάδελφό τους να γελάει, διαφορετικά --εξηγεί η σύμβουλος καριέρας Ρενέ Γκάμπριελ-- καλύτερα να μην ανοίγουν το στόμα τους.

Τα σχόλια με υπονοούμενα θα πρέπει να αποφεύγονται, προτείνει η σύμβουλος Μαργκρίτ Χέρτλαϊν.

Το χιούμορ δεν θα πρέπει να είναι ποτέ "κάτω από τη ζώνη", προειδοποιεί ο Βέρνερ Σίνλε της εταιρείας CCC, ή Creative Communication Consult. Όσο για το πως διορθώνεται η κατάσταση όταν κάποιος αστειευτεί για κάτι που δεν θα έπρεπε; Ο Σίνλε προτείνει να ζητάμε άμεσα συγγνώμη.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Αγγελική Ηλιάδη: Έτσι καληνυχτίζει τους γιους της όταν είναι στη δουλειά! Αγγελική Ηλιάδη: Έτσι καληνυχτίζει τους γιους της όταν είναι στη δουλειά!
  2. Ντροπή! Γραφείο τελετών άφησε στο δρόμο πτώμα ηλικιωμένου γιατί δεν πληρώθηκε [pic] Ντροπή! Γραφείο τελετών άφησε στο δρόμο πτώμα ηλικιωμένου γιατί δεν πληρώθηκε [pic]
  3. Στάθης Ψάλτης:  Έδινα νερό και ζάχαρη στην νεογέννητη κόρη μου όταν έμεινα χωρίς δουλειά Στάθης Ψάλτης: "Έδινα νερό και ζάχαρη στην νεογέννητη κόρη μου όταν έμεινα χωρίς δουλειά"