Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Νέα εκδοχή για την αιτία επιδημίας απο το E.coli

Νέα εκδοχή για την αιτία επιδημίας απο το E.coli
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.06.2011 | 23:06
Πρώτη δημοσίευση: 05.06.2011 | 23:01

Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι πηγή του κακού δεν αποκλείεται να είναι φύτρα για σαλάτα, γερμανικής προέλευσης.

Φυτεμένοι σπόροι, κυρίως αγριοκύμινου, ή παπαρούνας, στη μορφή "σαλατών που καταναλώθηκαν στο βόρειο τομέα της Γερμανίας μπορεί να ευθύνονται γιά την επιδημία απ το βακτήριο e-coli" --ήδη σκότωσε στην Ευρώπη 22 ανθρώπους (21 στη Γερμανία), ενώ οι ασθενείς ξεπέρασαν τις δύο χιλιάδες--, ανακοίνωσε σήμερα το τοπικό υπουργείο Γεωργίας στο Αμβούργο.

Πάντως, ο υπουργός Γκερτ Λίντεμαν τόνισε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ότι, "ακόμα το υπουργείο δεν έχει στη διάθεσή του την οριστική απόδειξη" γιά τον ισχυρισμό του αυτόν.

"Συνιστούμε, όμως, στους καταναλωτές, στη βάση ισχυρών ενδείξεων, να μη καταναλώνουν τέτοιους σπόρους", πρόσθεσε ο Λίντεμαν. Διευκρίνισε ότι "αύριο Δευτέρα θα προκύψουν τα πλήρη αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων", που ο ίδιος έδωσε εντολή να γίνουν, "με σπόρους απ ένα αγρόκτημα στο Uelzen".

Το αγρόκτημα αυτό εξάγει τους σπόρους αγριοκύμινου και παπαρούνας, γιά παρασκευή σαλάτας, σε κράτη μέλη της ΕΕ και την Απω Ανατολή, πρόσθεσε ο τοπικός υπουργός Γεωργίας στο Αμβούργο χωρίς, όμως, να κατονομάσει συγκεκριμένα κράτη.


Διαβάστε επίσης
22 οι νεκροί στην Ευρώπη απο το E.coli
   Διαδώστε αυτό το άρθρο