Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ 12 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Νόμιμο το botox για τις ημικρανίες

Νόμιμο το botox για τις ημικρανίες
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.07.2010 | 17:11
Πρώτη δημοσίευση: 09.07.2010 | 17:11

 Ο αμερικανικός φαρμακευτικός όμιλος Allergan ανακοίνωσε σήμερα ότι το σκεύασμά του Botox, το οποίο

χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα για την πρόληψη του σχηματισμού ρυτίδων, έλαβε για πρώτη φορά παγκοσμίως άδεια από τις αρχές στη Βρετανία για να χρησιμοποιηθεί για την προληπτική θεραπεία της ημικρανίας.

    Η χορήγηση του φαρμάκου αυτού θα επιτρέπεται μόνον στους ασθενείς που έχει διαπιστωθεί ότι πάσχουν από χρόνια ημικρανία, δηλαδή σε αυτούς που έχουν πονοκέφαλο τουλάχιστον 15 ημέρες κάθε μήνα εκ των οποίων τις 8 έχουν ημικρανία. Αυτοί ανέρχονται σε περίπου 700.000 στη Βρετανία.

    Η άδεια αυτή, η πρώτη στα χρονικά παγκοσμίως, δόθηκε έπειτα από έρευνα που έγινε σε δείγμα 1.384 ενηλίκων που πάσχουν από χρόνια ημικρανία, στους οποίους χορηγήθηκε Botox σε πολλές ενέσιμες δόσεις ή ένα ψευδοφάρμακο.
Οι ενέσεις έγιναν στους μυς στο κεφάλι και τον αυχένα των ασθενών.

  Στην αρχή της θεραπείας, η ομάδα των ασθενών που λάμβανε Botox παρουσίαζε κατά μέσο όρο 19,1 ημέρες μηνιαίως ημικρανία και η ομάδα που έπαιρνε ψευδοφάρμακο 18,9. Έπειτα από 24 εβδομάδες, αυτοί που λάμβαναν τη θεραπεία με Botox παρουσίαζαν ημικρανίες τουλάχιστον 8,2 ημέρες το μήνα, έναντι των 6,2 ημερών που έπασχαν από ημικρανίες αυτοί που λάμβαναν το ψευδοφάρμακο.

  Όσον αφορά τους πονοκεφάλους εν γένει, το 47,1% αυτών που λάμβαναν Botox ανέφερε μείωση μεταλύτερη ή ίση με 50% στον αριθμό των ημερών που πονούσε, έναντι μείωσης 35,1% που ανέφεραν αυτοί που λάμβαναν ψευδοφάρμακο.

 Τέλος έπειτα από 56 εβδομάδες από τότε που ξεκίνησε η θεραπεία, σχεδόν το 70% των ανθρώπων στους οποίους χορηγείτο Botox ανέφεραν μείωση μεγαλύτερη ή ίση με 50% στον αριθμό των ημερών που παρουσίαζαν ημικρανία.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Σπύρος Μπιμπίλας: Τι λέει για τον Στάθη Ψάλτη και την υγεία του; Σπύρος Μπιμπίλας: Τι λέει για τον Στάθη Ψάλτη και την υγεία του;
  2. Η Νανά Παλαιτσάκη μιλά για την υποτροπή στην υγεία της Η Νανά Παλαιτσάκη μιλά για την υποτροπή στην υγεία της
  3. Άδωνις Γεωργιάδης: Ο κ. Τσίπρας κάνει την εξεταστική μόνο για εμένα Άδωνις Γεωργιάδης: Ο κ. Τσίπρας κάνει την εξεταστική μόνο για εμένα
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook