Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ο ευτυχισμένος γάμος “διώχνει” το εγκεφαλικό

Ο ευτυχισμένος γάμος “διώχνει” το εγκεφαλικό

Φροντίστε λοιπόν να είστε προσεχτικοί ώστε να διασφαλίσετε την ευτυχία στον γάμο σας.

Ο ευτυχισμένος γάμος μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού για έναν άνδρα, ενώ ο αποτυχημένος αυξάνει  σημαντικά τα ποσοστά εμφάνισης εγκεφαλικού, σύμφωνα με μια νέα ισραηλινή επιστημονική έρευνα. 

Η μελέτη, που έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ υπό τον καθηγητή Ούρι Γκόλντμπουρτ και παρουσιάστηκε σε διεθνές συνέδριο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC, μελέτησε 10.000 άνδρες με μέση ηλικία 49 ετών, για μεγάλο χρονικό διάστημα 34 ετών. Διαπίστωσε ότι τόσο οι άγαμοι όσο και όσοι ζουν σε προβληματικούς γάμους, έχουν πολύ υψηλότερο κίνδυνο να πάθουν εγκεφαλικό σε σχέση με όσους άνδρες έχουν έναν αρμονικό γάμο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η έρευνα δείχνει τη δύναμη των σχέσεων αγάπης, αν και τόνισαν ότι ο καλύτερος τρόπος αποφυγής ενός εγκεφαλικού είναι πάντα το υγιεινό στιλ ζωής, που περιλαμβάνει τακτική σωματική άσκηση, διατροφή με χαμηλά λιπαρά κ.α. 

Απομονώνοντας άλλους παράγοντες κινδύνου, όπως η υψηλή πίεση αίματος και το κάπνισμα, η μελέτη ανακάλυψε έντονη σχέση ανάμεσα στην ευτυχία του γάμου και σε ένα μοιραίο εγκεφαλικό. 

Οι άγαμοι βρέθηκαν να έχουν 64% μεγαλύτερη πιθανότητα θανατηφόρου εγκεφαλικού σε σχέση με τους παντρεμένους εν γένει. Με τη σειρά τους, οι δυστυχισμένοι παντρεμένοι εμφανίζονται να έχουν κι αυτοί 64% μεγαλύτερη πιθανότητα εγκεφαλικού σε σχέση με τους ευτυχισμένους παντρεμένους.

“Δεν περίμενα ότι ένας αποτυχημένος γάμος θα είχε τόση στατιστική σημασία (σ.σ. για εγκεφαλικό)”, δήλωσε ο Γκόλντμπουρτ. Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η ποιότητα των σχέσεων επηρεάζει σημαντικά την υγεία και ότι το άγχος μέσα σε ένα γάμο αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος, ενώ αντίθετα η ευτυχισμένη σχέση μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας. 

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε