Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λιακάδα 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ο ιδανικός σύντροφος διαφέρει σωματικά πολύ από τον.. πραγματικό!

Ο ιδανικός σύντροφος διαφέρει σωματικά πολύ από τον.. πραγματικό!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.10.2010 | 11:34
Πρώτη δημοσίευση: 05.10.2010 | 11:34

Αν το υποπτευόσασταν, είχατε δίκιο! Η εικόνα που τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες, κυρίως αυτές, έχουν στο μυαλό τους για την εξωτερική εμφάνιση του ιδανικού και τέλειου συντρόφου, διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από τον σύντροφο που τους…έλαχε στην πραγματικότητα.

Αυτό φαίνεται σε νέα έρευνα Βρετανών και Γάλλων επιστημόνων.
 
Οι ερευνητές, υπό τον δρα Αλεξάντρ Κουρτιόλ του πανεπιστημίου του Σέφιλντ, καθώς και του Ινστιτούτου Επιστημών της Εξέλιξης του πανεπιστημίου του Μονπελιέ, σε έρευνα που παρουσίασαν στο επιστημονικό περιοδικό "PLoS ONE", κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο πραγματικός σύντροφος διαφέρει στο ύψος, το βάρος και στο σωματότυπο από τον ιδανικό…ανταγωνιστή του.
 
Οι περισσότεροι άνδρες και γυναίκες, όταν ερωτώνται σχετικά, εκφράζουν σημαντικά διαφορετικές προτιμήσεις για τον ιδανικό σύντροφο που θα ήθελαν να βγουν ραντεβού, σε σχέση με τον σύντροφο που στην πραγματικότητα έχουν. Οι αποκλίσεις μεταξύ πραγματικού-ιδεατού συντρόφου είναι συνήθως μεγαλύτερες στις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες.
 
Σύμφωνα με τη μελέτη, το κυριότερο πράγμα που οι περισσότεροι άνδρες θα ήθελαν, είναι μια πολύ πιο λεπτή σύντροφος από αυτήν που έχουν. Από την άλλη, ενώ μερικές γυναίκες προτιμούν λεπτότερους άνδρες, οι περισσότερες θέλουν πιο σωματώδεις από τους υπάρχοντες.
 
Η μελέτη βασίστηκε στις προτιμήσεις 100 ζευγαριών-εθελοντών. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ειδικό λογισμικό ηλεκτρονικού υπολογιστή, που επέτρεπε στους συμμετέχοντες, άνδρες και γυναίκες, να "πλάσουν" στην οθόνη τον ιδανικό σύντροφο. Στη συνέχεια, οι επιστήμονες συνέκριναν τις σιλουέτες των ιδεατών ψηφιακών συντρόφων με αυτές των πραγματικών.
 
Οι επιστήμονες επεσήμαναν πάντως ότι, πέρα από τα φυσικά χαρακτηριστικά στα οποία επικεντρώθηκε η μελέτη τους, υπάρχουν αρκετοί άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο στην επιλογή συντρόφου, όπως η προσωπικότητα, οι πεποιθήσεις, η αίσθηση του χιούμορ κ.α.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Κυβέρνηση Τραμπ: Έτοιμη για συνεννόηση στη φορολογία μετά το  ναυάγιο  της υγείας Κυβέρνηση Τραμπ: Έτοιμη για συνεννόηση στη φορολογία μετά το "ναυάγιο" της υγείας
  2. Ανεύθυνοι και επικίνδυνοι οι νεαροί οδηγοί στην Ευρώπη [vid] Ανεύθυνοι και επικίνδυνοι οι νεαροί οδηγοί στην Ευρώπη [vid]
  3. Το υπουργείο Υγείας ξεκινά έρευνα για τα κόστη στις ογκολογικές κλινικές με αφορμή το Βόλο Το υπουργείο Υγείας ξεκινά έρευνα για τα κόστη στις ογκολογικές κλινικές με αφορμή το Βόλο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook