Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ο ρατσισμός δρα ύπουλα στον εγκέφαλο μας

Ο ρατσισμός δρα ύπουλα στον εγκέφαλο μας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.06.2012 | 08:04
Πρώτη δημοσίευση: 28.06.2012 | 08:04

Κάποιοι που θα διαβάσετε την έρευνα αυτή, δεν κρίνετε τους ανθρώπους από τη φυλή που ανήκουν, και το χρώμα του δέρματος τους.

Κάποιοι άλλοι διαχωρίζετε τους ανθρώπους ανάλογα με τη ράτσα τους και το χρώμα τους. Η ουσία είναι πάντως ότι οι ρατσιστικές αντιλήψεις δείχνουν να είναι βαθιά ριζωμένες στον εγκέφαλο οποιουδήποτε ανθρώπου, ακόμη και εάν θεωρεί τον εαυτό του κάθε άλλο παρά ρατσιστή.

Επιστημονική μελέτη από τα τμήματα ψυχολογίας των πανεπιστημίων Χάρβαρντ και Νέας Υόρκης, δείχνει ότι ο ρατσισμός μπορεί να λειτουργήσει σε ένα υποσυνείδητο επίπεδο και να «μολύνει» ακόμα και ανθρώπους που σε συνειδητό επίπεδο έχουν τις «πολιτικά ορθές» απόψεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.iatropedia.com   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Σύρος: Επιτέθηκε σε εργαζόμενο του νοσοκομείου γιατί δε μπορούσε να περιμένει τη σειρά του Σύρος: Επιτέθηκε σε εργαζόμενο του νοσοκομείου γιατί δε μπορούσε να περιμένει τη σειρά του
  2. Γάλα γαϊδούρας: Τα οφέλη του για την υγεία σας – Γιατί θεωρείται υπερτροφή Γάλα γαϊδούρας: Τα οφέλη του για την υγεία σας – Γιατί θεωρείται υπερτροφή
  3.  Δώρο  Τραμπ σε Ερντογάν; Νεκρός ο  εγκέφαλος  της επίθεσης στο Reina σε βομβαρδισμό στη Συρία! "Δώρο" Τραμπ σε Ερντογάν; Νεκρός ο "εγκέφαλος" της επίθεσης στο Reina σε βομβαρδισμό στη Συρία!