Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο ύπνος θρέφει τα παιδιά και τους… εργαζόμενους

ΦΩΤΟ REUTERS

Όσο περισσότερο κοιμάται ένας εργαζόμενος, τόσο καλύτερα αποδίδει αποκαλύπτει έρευνα ιστοσελίδας ευρέσεως εργασίας που δραστηριοποιείται στη Ρουμανία.

Η έλλειψη ύπνου επηρεάζει την παραγωγικότητα των εργαζομένων, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από διαδικτυακή έρευνα του ιστότοπου εύρεσης εργασίας BestJobs.ro, τα ευρήματα της οποίας μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων “Agerpres”.

Το 74,67% των υπαλλήλων δήλωσε πως η έλλειψη ύπνου έχει άμεσο αντίκτυπο στην παραγωγικότητά του. Μόνο το 25,33% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι κοιμάται αρκετά, ώστε τα επίπεδα της παραγωγικότητάς του να είναι ικανοποιητικά.

Το 32,23% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι, εάν κοιμόταν περισσότερη ώρα, θα δούλευε καλύτερα, ενώ το 42,44% δηλώνει ότι η έλλειψη ύπνου μειώνει – ορισμένες φορές- την απόδοσή του.

Η έρευνα της BestJobs.ro διεξήχθη σε δείγμα 3.131 χρηστών την περίοδο 21 Δεκεμβρίου 2010 – 7 Ιανουαρίου 2011.

Σύμφωνα με την έρευνα, η παραγωγικότητα των ανδρών, ηλικίας από 25 έως 35 ετών, επηρεάζεται περισσότερο από την έλλειψη ύπνου, έναντι των γυναικών, ηλικίας 48 έως 52 ετών.

Ο ιστότοπος BestJobs.ro αποτελεί ένα “εργαλείο” εύρεσης εργασίας για εταιρίες και ιδιώτες που αναζητούν δουλειά στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία και το Μόλδοβα.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε