Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ 10 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

«Οδηγός» του ΠΟΥ κατά του αλκοόλ

«Οδηγός» του ΠΟΥ κατά του αλκοόλ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.05.2010 | 16:51
Πρώτη δημοσίευση: 20.05.2010 | 16:51

Έναν «οδηγό» που στόχο έχει τη μείωση της επιβλαβούς χρήσης του αλκοόλ, που ευθύνεται για εκατομμύρια θανάτους ετησίως, υιοθέτησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η απόφαση προβλέπει περιορισμό των διαφημίσεων και την άσκηση μιας μεγαλύτερης πίεσης στις τιμές που έχουν τα κρασιά, οι μπύρες και τα άλλα οινοπνευματώδη ποτά. Το κείμενο της απόφασης υιοθετήθηκε από τις 193 χώρες-μέλη του ΠΟΥ στην ετήσια Συνέλευσή του στη Γενεύη.

Οι συστάσεις του ΠΟΥ σχετικά με τα οινοπνευματώδη ποτά, οι οποίες καταρτίστηκαν έπειτα από συνομιλίες δύο ετών, δεν είναι δεσμευτικές, αλλά εξυπηρετούν ως ένας «οδηγός» για τα 193 κράτη μέλη του.

Αυτές αποσκοπούν στην ενίσχυση των εθνικών προσπαθειών υπέρ της προστασίας των πληθυσμών που κινδυνεύουν, των νέων και των ανθρώπων που έχουν πέσει θύματα της επιβλαβούς χρήσης οινοπνευματωδών ποτών.

Τα κράτη μέλη του ΠΟΥ επέμειναν στις δραματικές κοινωνικο-οικονομικές συνέπειες αυτού του «ρεύματος» που το 2004 είχε σκοτώσει 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, μεταξύ των οποίων 320.000 νέους ηλικίας 15 ως 29 ετών, εκφράζοντας ιδιαίτερες ανησυχίες για την αύξηση αυτής της τάσης.

Η στρατηγική που προτείνει ο ΠΟΥ επιμένει κυρίως στον αντίκτυπο του μάρκετινγκ, στο ρόλο των τιμών των οινοπνευματωδών ποτών και στην πρόληψη της οδήγησης μετά την κατάχρηση οινοπνευματωδών ποτών.

«Η επιβλαβής χρήση οινοπνευματωδών ποτών έχει σοβαρό αντίκτυπο στη δημόσια υγεία και θεωρείται ένας από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για τα προβλήματα υγείας παγκοσμίως», επισημαίνει ο ΠΟΥ στο σχετικό κείμενό του.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Madwalk 2017: Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο show που ενώνει την μόδα με τη μουσική! [pics] Madwalk 2017: Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο show που ενώνει την μόδα με τη μουσική! [pics]
  2. Θεσσαλονίκη: Ακυρώθηκαν πρόστιμα που επέβαλε ο κεντρικός δήμος στο ΚΚΕ για παράνομη αφισοκόλληση Θεσσαλονίκη: Ακυρώθηκαν πρόστιμα που επέβαλε ο κεντρικός δήμος στο ΚΚΕ για παράνομη αφισοκόλληση
  3. Κρήτη: Τα μεγαλύτερα στιβάνια που φτιάχτηκαν ποτέ! [pics] Κρήτη: Τα μεγαλύτερα στιβάνια που φτιάχτηκαν ποτέ! [pics]
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook